Wysłany: 2011-11-29, 15:59 [Avensis T22] Problem z radiem
Witam.
Od niedawna przestało działać radio w mojej Avensisie. Wygląda to tak: Gdy jadę samochodem to podczas słuchania muzyki zdarzy się, że radio nagle wyłączy się i po kilku sekundach wraca do normalnego stanu lub gdy obojętnie o której porze naciskam przycisk włączenia radia to niestety nie chce się włączyć. ;/ Pytanie: Jak to naprawić ? Zastanawiałem się, że problem może leżeć w przepalonym bezpieczniku, ale wolę wpierw zasięgnąć waszej wiedzy.
Bezpiecznik nie problem sprawdzić.Ale w/g mnie to chyba nie to.Może uszkodzeniu uległ sam włącznik radia albo wtyczka do radia nie jest właściwie wciśnięta?
Włącznik oraz wtyczka jest ok. Sprawdziłem. Podkręciłem ogrzewanie w samochodzie i bez żadnego problemu radio włączyło się. Tylko dziwne, ponieważ wcześniej takie sytuacje nie zdarzały mi się. Możliwe że to od zimna, ale upewnię się co do tego.
Wysłany: 2013-02-05, 20:01 wyświetlacz działa - radio nie chce się włączyć
Witam, posiadam avensis z 2002 roku, mam problem poniewaz radio nie chce sie włączyć, tzn wyswietlacz pieknie działa, pokazuje wskazania komputera, temp, godzine ale mimo prob wlaczenia radia za przyciskiem na radiu lub kierownicy odzewu brak :(
POMOCY !!
Wysłany: 2014-01-16, 20:52 Problem z radiem Avensis T25
Witam mam problem z radiem który polega na tym ze nie wyświetla napisów na wyświetlaczu lecz samo podświetlenie działa. Proszę o pomoc w sprecyzowaniu usterki. Pozdrawiam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum