Witam forumowiczów i proszę o podpowiedź. Tośka 2004 rok benzyna. Chcę w środkowej konsoli zamiast wyświetlacza komputera zamontować tablet. Co za tym idzie chcę również wymienić zegary aby mieć dostęp do informacji z komputera pokładowego. Po podpięciu nowego licznika, nie reaguje on na przycisk z kierownicy odnośnie zmian trybu informacji, nie można również ustawić godziny. Dodam że przyciski też podmieniałem na te poliftowe i nadal zero reakcji. Jakieś sugestie ?
Typ: Avensis T27
Silnik: 1.8 Valvematic
Rok: 2009
Nadwozie: Wagon Pomógł: 1 raz Dołączył: 13 Maj 2020 Posty: 261 Skąd: Kraków
Wysłany: 2023-01-16, 22:36
rozwiazanie jest banalne
przywroc wszystko do fabryki
sprzedaj samochod
a ty kup sobie inny . taki w ktorym jest pelno tablecikow i innych wyswietlaczykow
Avensis po liftowy ma inne zderzaki, lusterka i wygląda inaczej co nie każdemu wpada w gust, też posiadam Avensisa przed liftowego który mojim zdaniem wygląda dużo lepiej i mam w planach zamontować licznik poliftowy z wyświetlaczem komputera pokładowego i zamontowaniu wyświetlacza (nawigacji) na miejsce starego wyświetlacza komputera oraz starej nawigacji, myśląc logicznie trzeba uzupełnić wiązki kabli ze starego wyświetlacza do kostki przy liczniku by parametry spalania itd z komputeru były przesyłane, jak to będzie to już sie samo okaże, pozdrowionka
Typ: Avensis T27
Silnik: 1.8 Valvematic
Rok: 2009
Nadwozie: Wagon Pomógł: 1 raz Dołączył: 13 Maj 2020 Posty: 261 Skąd: Kraków
Wysłany: 2023-09-07, 22:13 Re: wymiana licznika
Y906 napisał/a:
Avensis po liftowy ma inne zderzaki, lusterka i wygląda inaczej co nie każdemu wpada w gust, też posiadam Avensisa przed liftowego który mojim zdaniem wygląda dużo lepiej i mam w planach zamontować licznik poliftowy z wyświetlaczem komputera pokładowego i zamontowaniu wyświetlacza (nawigacji) na miejsce starego wyświetlacza komputera oraz starej nawigacji, myśląc logicznie trzeba uzupełnić wiązki kabli ze starego wyświetlacza do kostki przy liczniku by parametry spalania itd z komputeru były przesyłane, jak to będzie to już sie samo okaże, pozdrowionka
nie dam sobie obciac bo szkoda
z toyota jest ten problem ze jest krucho ze schematami
ale podejzewam ze takie dane to beda szly po magistrali
byc moze ze trafisz jakies sygnaly analogowe np zaciagniety reczny czy otwarte drzwi ( chociaz info o drzwiach moze tez byc magistrala ze skrzynki)
toyota jest tepa jesli chodzi o wyposarzenie ale nie oznacza to zacofania
chlopaki zanim zaczniecie mody zdobadzcie schematy
i teraz tak jesli sie okaze ze cos licznik bedzie chcial przyjac z magistrali to nie powiedziane ze modul z ktrego ma on byc bedzie go wysylal, a moze nie wysylac bo ktos nie przewidzial takiej potrzeby
doprowadzi to ze bedziecie mieli wyswietlacz ale bez informacji
jak ktos ma schematy to sie podzielcie
wspolne przesledzenie napewno cos pomoze
[ Dodano: 2023-09-07, 23:15 ]
Stopa85 napisał/a:
Witam forumowiczów i proszę o podpowiedź. Tośka 2004 rok benzyna. Chcę w środkowej konsoli zamiast wyświetlacza komputera zamontować tablet. Co za tym idzie chcę również wymienić zegary aby mieć dostęp do informacji z komputera pokładowego. Po podpięciu nowego licznika, nie reaguje on na przycisk z kierownicy odnośnie zmian trybu informacji, nie można również ustawić godziny. Dodam że przyciski też podmieniałem na te poliftowe i nadal zero reakcji. Jakieś sugestie ?
kable z przyciskow zlaza sie do skrzynki a to dopiero ona wysyla informacje do licznika
byc moze dla tego nie masz reakcji na pstryczki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum