Wysłany: 2010-09-02, 22:55 [Avensis T27] Klekotanie silnika albo skrzyni
Witam,
jestem posiadaczem Wagona z silnikiem 2.0 diesla.
Przebieg 1050km. Auto ma dwa tygodnie.
Niestety spod maski wydobywają się dziwne dźwięki.
Silnik zimny czy ciepły nie ma na to wpływu.
Stoję na luzie. daję leciutko gaz.
Schodząc z obrotów silnik dzwoni metalicznie jak by coś miało zaraz odpaść.
Stoję na luzie, wciskam sprzęgło i znowu lekko dodaje gazu.
Cisza. Słychać same obroty silnika. Idealne brzmienie.
Jak myślicie co to może być?
Jutro co prawda jadę do ASO, ale ciekaw jestem Waszych opinii.
Mam takie samo auto z przebiegiem 3tyś km. U mnie nic niepokojącego nie słychać.
HUGOBERG [Usunięty]
Wysłany: 2010-09-05, 12:37
Pojechalbym do rzeczoznawcy niech spojrzy fachowym i szcserym okiem.Pozniej przedstawilbym w ASO,ze to jakas wada badz uszkodzenie i postraszylbym sadem.Musialbys isc do Urzedu miasta,tam jest taka komorka odnosnie interesow konsumenta (nie wiem jak fachowo to sie nazywa)i on calkowicie za darmo prowadzi pewne postepowania.Pisze jakis papier i straszy,ze jak go oleja to na droge sadowa pojdziesz z nimi.Ale dopoki jest gwarancja to WAL tam do nich cala sila,zeby sie eni okazalo,ze jak minie gwarancja zostaniesz z niczym...
CXXXXXXXX:
Totalna zlewka. Otrzymałem na moją prośbę pismo że te skrzynie tak mają i mogę sobie jeździć z tym do woli. Panowie nie raczyli nawet sprawdzić czy to polska czy japońska skrzynia.
RXXXXXX:
Popracowali nad tym. Sprawdzili i się okazuje, że w tym samochodzie jest japońska skrzynia a nie polska. To polskie są właśnie takie hałaśliwe. Decyzja natychmiastowa-naprawiamy.
Termin ustalony. Czas: 3 dni.
WXXXXX:
W sumie nic tu nie załatwiłem, bo czekałem na decyzje Radości. Jednak miałem zapewnienie, że nie pozostawią tego bez sprawdzenia.
Podsumowanie: CXXXXXXXXXXX po raz kolejny pokazała, że jest mało pozytywnie nastawiona do klientów.
_________________ Pozdrawiam,
Hubert
Ostatnio zmieniony przez HubertB 2010-09-08, 20:04, w całości zmieniany 1 raz
HUGOBERG [Usunięty]
Wysłany: 2010-09-08, 19:06
Podjedz moze do innego miasta troche dalej odleglego od Ciebie i sprobuj gdzie indziej.Ale na pewno nie mozesz tego olac bo bedziesz zalowal!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum