Wysłany: 2010-08-27, 21:18 [Avensis T25] Czy warto kupić avensisa za około 30 000zł>
Witam.
Jak w temacie czy warto kupić avensisa rocznik około 2003 za około 30 000zł?? Co za taką kasę mogę mieć i czy warto. Silnik najlepiej w dieslu a buda może być w kombi
Poniżej zapodałem dwa przykłady co o tym sądzicie??
Co jest pewne. Avensis T25 (2003-2005)za 30tysięcy znaleźc nie jest trudno. Ale dobrze utrzymaną Avensis za 30 tysięcy zaleźć to jest wyczyn. Generalnie to uważaj na stan wtryskiwaczy i koła dwumasowego. Nie oczekuj że Ave za 30tyś będzie jakaś super zadbana, ale mechaniki to pilnuj przy kupowaniu
_________________ Części samochodowe online - Motostacja
Za taką kasę (a nawet sporo taniej) można kupić T25 z 2004 roku w podstawowej wersji wyposażenia z motorem 1.6i, od I-go właściciela, z salonu PL, serwisowaną, z małym przebiegiem, z nieco uszkodzonym przednim zderzakiem, niewymagajacą żadnych napraw czy inwestycji (poza wspomnianym zderzakiem)...
Typ: Avensis T25
Silnik: 2.0 benzyna
Rok: 2004
Nadwozie: Sedan
Wysłany: 2011-02-23, 09:51
Teraz mamy 2011 rok a ja właśnie kupiłem ave z 2004 benzyna 2.0 ( żadnych diesli na miasto!!), wersja Sol+. Przebieg 120, technicznie cacuszko, z polskiego salony z autentyczną ksiązką serwisową. Dałem 30 tys. Pan zjechał z ceny 33000 po wizycie w ASO Toyoty, która pzrez 3 godziny sprawdzała auto ( za 250 zł) i wykazała że miał dwie stłuczki. Drobne na jednym błotniku z prawej i lewej stronie z tyłu a maska i bagażnik and wszystkie szyby były ok. Przebieg oryginalny. Takich aut widziałem więcej - za 30-33 tys zł i warto sie im przyjżeć ale koniecznie brać na pzregląd do ASO. Inaczej odradzam. Podobnie jak diesle do jazdy po mieście - 5-7 tys zł na bank do wydania na koło masowe i wtryskiwacze a do tego szukanie stacji z dobrym i drogim paliwem. Nie warto, tym bardziej że 2.0 silnik benzyna pali po mieście 8 litrów. Gdy sie spieszę i wariuję - 11 litrów.
tym bardziej że 2.0 silnik benzyna pali po mieście 8 litrów. Gdy sie spieszę i wariuję - 11 litrów.
na lawecie
[ Dodano: 2011-03-25, 16:15 ]
Moja 1.8 wciąga w zimie 10 po miescie w korkach
a jak jest cieplo to w 8 się zmiesci
ten samochód ma troche koni mówię o 2.0 i waży parę kg więc trzeba to nakarmić
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum