Silnik: 2.0 diesel
Rok: 1996
Nadwozie: Inne
Wysłany: 2010-08-24, 14:17 [Inny] zakup avensis verso
Witam
To mój pierwszy post na tym forum, szukałem informacji na temat avensis verso i nie znalazłem dlatego założyłem ten post.
Czas na zmianę samochodu i wybór padł na Avensis Verso lub Corollę Verso, choć raczej skłaniam się ku Avensis.
Chciałbym prosić o opinie i uwagi na temat tego auta, co warto kupić i czy da się w ogóle kupić coś rozsądnego za 35 tys. Co do silnika to nadal chciałbym pozostać przy Dieslu.
Pozdrawiam forumowiczów i czekam niecierpliwie na odpowiedzi.
Więc tak Diesel w Ave Verso jest strasznie nietypowy. Bo jest to silnik o mocy 116KM ale o momencie obrotowym 250NM (czyli takim jak silnik w Ave T22). A usterki nękające ten motor to dokładnie to samo co Ave T22-T25 w Dieslu. Silnik ten jest dosc mało dynamiczny, ale Ave Verso jest bardziej przestronna niż Corolla. A Corolkę Verso wyrwać z D-catem 180Km za 35tys to raczej niemożliwe. Według mnie Corolla Verso jest ciekawsza zarówno zewnątrz jak i w środku, ale to tylko moje zdanie
_________________ Części samochodowe online - Motostacja
Wysłany: 2010-10-13, 12:44 Re: zakup avensis verso
[quote="zorki"]Witam
Posiadałem Avensisa Verso z roku 2001 7 miejsc , fajne auto ale jak sie jedzie 140 to głośno w środku max prędkość 180 na autobanie
spalanie około 6 do 7 litrów on
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum