Wysłany: 2010-07-13, 18:31 [Avensis T25] avensis 2.0 d4d problem z mocą
mam od paru dni problem z mocą w 2.0 d4d 2005r. jak jade autostradą po przejechaniu ok 10-15 km z predkością 190km/h -200km/h auto zaczyna słabnąć i jechać coraz wolnej, po ok 30 km nie można szybciej jechać niż 160km/h - szybciej nie chce. nadmieniam że po wymiana filtra paliwa nic nie pomogła. nie świeci się żadna kontrolka! Proszę o pomoc. Ponieważ mieszkam niedaleko niemieckiej granicy zastanawiam się czy nie skorzystać z niemieckiego serwisu czy może lepiej odwiedzić polski? proszę o poradę
W niemczech masz za darmo diagnozę komputerową (czyli kody błędów) u nas impreza kosztuje 150zł. Więc możesz jechać podłączyć u Niemców. Natomiast poziomem wiedzy motoryzacyjnej są oni z nami i lepiej na naprawę udac się do nas
A co to może być wg mnie problemy z ciśnieniem doładowania. Przez jakiś czas po intensywnym "doładowywaniu" coś zaczyna wariować i turbina nie idzie na maksymalnych obrotach.
Tak wnioskuje kolega plesser a czy ma rację
_________________ Części samochodowe online - Motostacja
Witam. Może kolego masz nieszczelny układ dolotowy i zasysa nieco lewego powietrza. przyczyną takiej dziurki może być choćby zwierze które bardzo usilnie chce zamieszkac pod maską
Przy nieszczelnym dolocie pojawiałyby się raczej jakies dziwne dźwięki w stylu buczenia/huczenia w kabinie. Jeśli tego nie ma to raczej nie to jest problemem
Przy nieszczelnym dolocie pojawiałyby się raczej jakies dziwne dźwięki w stylu buczenia/huczenia w kabinie. Jeśli tego nie ma to raczej nie to jest problemem
To jak już mówiłem mogą być problemy z doładowaniem. Lub Intercoolerem. Po prostu po osiągnięciu wyższej temperatury roboczej silnika IC nie daje rady schładzać powietrza i turbinka dostaje zbyt ciepłe i spada ciśnienie doładowania Lub winna jest sama turbina.
Dobre ASO powinno zdiagnozować problem bezbłędnie.
Bo neistety nafaszerowane elektroniką silniki są niemożliwe obecnie do zdiagnozowania bez komputera dlatego na forum jest to tylko gdybanie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum