Wysłany: 2010-07-08, 16:46 [Avensis T25] Przednia szyba pokrywa się od środka dziwnym n
Witam. Mam problem którego nie mogę opanować już od pewnego czasu. Przednia szyba zachodzi dziwnym nalotem od środka coś jak para tyle ze jest to trochę tłusta para. Ma ktoś może jakiś pomysł na zwalczenie tego zagadnienia. Strasznie uciążliwy problem podczas dłuższej jazdy muszę przyznać .POMOCY
filtr wymieniłem nie dało to rezultatu :( .... narazie susze samochód na działce .... upały może jakoś wygonią wilgoć, a jak nie to już sam nie wiem :(
Ja miałem w poprzednim innym aucie podobnie - okazało się, że nieszczelna była nagrzewnica, a ten osad na szybie to po prostu płyn chłodzący.
Podpisuję się pod tą diagnozą. Ja miałem tak samo w służbowej Corsie. Szyby zaporowywały mi gęstym, lepkim osadem. Okazało się że to był płyn chłodzący bo nagrzewnica przepuszczała. Po jej wymianie wszystko powróciło do normy.
_________________ Czarna Ave z budyniowym środkiem i pięknym "drewienkiem" = ech... starzeje się człowiek
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum