Wysłany: 2010-06-02, 17:02 [Avensis T25] Problem z abs, trakcja i vsc
Witam, mam następujący problem jakiś miesiąc temu jadąc autem zapaliły mi się kontrolki od trakcji, abs i vsc. zgasiłem auto bo dojechałem do celu i po kilku godzinach zapaliłem aby wrócić do domu i kontrolki już się nie zapaliły aż do dzisiejszego dnia gdzie znowu się zapaliły znowu sobie auto zgasiłem bo gdzieś tam dojechałem ruszyłem i znowu i tak chyba ze 3 razy i na koniec dnia już się nie zapaliły wiecie może w czym leży przyczyna? Auto ma przejechane prawie 196kkm. Pozdrawiam
Witam mam to samo dzisiaj rano jadąc do pracy zapalily mi sie 3 jednoczesnie próbowalem wylaczyc recznie lub wlaczyc kontrole trakci ale ni pomagalo jak dojechalem do pracy zgasilem silnik i znó odpalilem i okazalo sie ze zgasły
rzeczywiscie mam przepaloną zarówkę z tylu ale zeby przyczyna dotyczyczyla zarówki
Tek kontrolki zapalaja sie przy roznych dziwnych opcjach zwiazanych z elektryka (np. spadki napiecia). Mi zapalily sie jakis czas temu przy awarii alternatora (kontrolka ladowania przy tym zapalila sie później, po okolo 10min. jazdy). Jak mialem slaby akumulator, a pozniej przez jakis czas jezdzilem na aku mniejszej pojemnosci i mniejszym pradzie rozruchu to zapalaly sie rowniez po kazdym rozruchu jednak po chwili gasly.
przy przepalonej tylnej lewej pozycji nic na desce mi sie nie zapalalo.
Typ: Inne
Silnik: 1.6 16V benzyna
Rok: 2020
Nadwozie: Inne Pomógł: 37 razy Wiek: 53 Dołączył: 15 Lis 2009 Posty: 408 Skąd: dd
Wysłany: 2011-11-25, 13:11
tak jak wspomniał kolega powyżej - samo zapalenie lampek nie wskazuje konkretnej awarii
Tutaj najlepszym rozwiązanie jest podpięcie kompa i odczyt kodu błędów jakie będą.
Jak już będziesz maił kody - wtedy można będzie się zastanawiać co dalej z tym robić
Witam, mam problem w T25 D4D dosyć podobny do przedstawionych powyżej zapaliły mi się kontrolki (obrys silnika) check engine oraz TRC OFF oraz VSC po podłączeniu do komputera pokazało błąd "wstępnego dogrzewania silnika" silnik był zimny więc nie dziwiło mnie to ale po skasowaniu przejechałem jakieś 400 km i było oki i na zimnym i ciepłym silniku ale problem zaświecił się ponownie po 2 dniach przy rozgrzanym silniku komputer podczas podłączenia znów wyświetlił problem "wstępnego dogrzewania silnika" i już nie wiem co o tym myśleć przy zimnym tak, ale przy gorącym? dogrzewanie? no i te kontrolki TRC i VSC ? Co robić ?
[ Dodano: 2013-01-02, 21:40 ]
Wymieniłem świece i po kłopocie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum