Mechanik po przeglądzie zasugerował żeby wymienić pasek alternator- klima- ...... po przebiegu 325 000 km. Podobno jest sparciały i popękany i może strzelić.
Czy polecicie jakiegoś producenta ?. W ASO Oryginał kosztuje 170 zł
Podobno Gates są dobre ale nigdzie nie mogę ich dostać.
A contitech to jest jeden z najgorszych pasków do Avensis. Poczytajcie sobie na forach o tych paskach, podobno strzelają bez przyczyny, aczkolwiek ja miałem i 30k zrobiłem na nim (i wymieniłem czytając opinie o nim).
Teraz mam oryginał z Toyota Geniune Parts
_________________ Części samochodowe online - Motostacja
plesser, nie wiem gdzie to czytałeś ale np na "bliźniaczym" forum avensis ten pasek jest chwalony hmm w poprzednim aucie też miałem tej firmy i jakoś 100k wytrzymał dalej nie wiem co z nim się działo ale chyba nadal się sprawuje oki ale jak to mówią co forum to inna odpowiedz
Mateusz G, dobrze czytam? Twoje auto ma ponad 300kkm przebiegu??? Jeśli to 1.6VVTi to powiedz jak sie sprawuje - czy widać już jakieś poważne usterki, itp.?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum