Wysłany: 2010-05-25, 21:28 [Avensis T25] Piski przy skrecie
witam
mam nadzieje że dobry wątek ma taki problem przy skęcie kierownicy w prawo czy lewo dosć mocno i gdy leko ruszam skręcam to słychac pisk jak by "otwierani nie nasmaorwanych starych drzwi" jak by metal o metal
sprawdziłem czy moze opony o coś zachaczają czy coś nie jest spoko prześwit nic nie szoruje ??
może lamerskie pytanie ale zemnie żaden mechanik kotoś powiedział mi że w tych avenisach nie ma płynu do wspomagania że elektorniczny toyota avenis 2007 d-cat 2,2l
bo tak stzrelam może płyn się kończy albo się skończyl
troche lipa jak z pod sklepowego parkingu się wyjeżdża a tu piszczy jak w starym maluchu
coś :(
i takie coś jeszcze jak dam torche na wstecznym biegu a potem dam 1 i ruszam to słychać taki lekie stukniecie taki "TUK" ??
Elektryczny to on raczej nie jest Na 100% potrzebny jest płyn do wspomagania bo inaczej zatarłoby pompę. Teraz jak pomóc Ci w zlokalizowaniu samej pompy. Patrząc od przodu auta jest ona z lewej strony komory silnika. I będziesz widział taką rolkę i od niej wychodzący taki chyba alumionowy 'kubełek?' z korkiem i tam się wlewa płyn.
Natomiast ja podejrzewam że wystarczy wymienić lub naciągnąć pasek i piski ustaną
_________________ Części samochodowe online - Motostacja
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum