Typ: Avensis T22
Silnik: 2.0 D-4D diesel
Rok: 2002
Nadwozie: Inne
Wysłany: 2010-05-13, 20:23 [Avensis T22] toyota avensis verso 2.0 d4d rok prod 10/2001
Witam Panowie
Niedawno nabyłem toyke jak w temacie i pytanie jest czy ona posiada dwumasówke czy tylko zwykle kolo zamachowe bo sprawdzalem cześci i kolo dla niej na stronie po vin koszt 286 euro do innych toyek avensisek po roku 2003 687 euro ?
Z tego co ja sie orientuje to ona posiada silnik 2.0 116KM ale chyba 250Nm momentu obrotowego. Lub taki jest w Avach T22 i dlatego cena dwumasówki jest niższa. Bo jeśli o to chodzi to koło dwumasowe ma na 100%
_________________ Części samochodowe online - Motostacja
Wysłany: 2010-05-14, 17:18
Dzieki bardzo za pomoc. a juz myslalem ze nie ma dwumasowki bo troszke szperalem po forach i przewijal sie temat ze verso avensis z 2002 do 2003 nie mialy dwumasy ale widze ze to tylko ktos sobie wymyslił
[ Dodano: 2010-05-14, 19:49 ]
I jeszcze jeden problem moze po numerze indeksowym bedzie łatwiej 13405-27010 taki ma symbol kolo "dwumasowe" zamachowe sam juz nie wiem i wystepuje tylko w ave verso i w corolli verso do 2003. Normalna avensis nawet z roku 1999 ma inny symbol dwumasówki i koszt o 400 euro wiekszy. W czym tkwi szczegół z góry dzieki?
Zobacz http://www.autoczesci.aut...d-4d-85-kw.html tak powinno wyglądać Twoje. Jeśli masz inne to być może ktoś pozwolił sobie zamontować zwykłe koło zamachowe (co znacznie przyspiesza zużycie skrzyni biegów)
_________________ Części samochodowe online - Motostacja
Wysłany: 2010-08-30, 19:08
jestem po w ymiani esprzegła kompletnego bo mi lożysko oporowe szumiało i jak sie okazała jest zwykłe kolo zamachowe zadnej dwumasówki pozdrawiam wszystkich uzytkowników - tarcza sprzegłowa ze spręzynami 6 - scioma ma za zadanie zbierac naprezenia i tyle jak sie obrobie to dodam zdjecia
Typ: Avensis T25
Silnik: 2.2 D-CAT diesel
Rok: 2007
Nadwozie: Wagon Pomógł: 8 razy Dołączył: 09 Maj 2009 Posty: 136 Skąd: Milton Keynes, UK
Wysłany: 2011-04-25, 09:34
U mnie chodzi bez żadnych problemów, ojca kumpel też ma zwykłe i nie narzeka, a ostatnio kumplowi dałem namiar na takie jak u mnie i też chyba sobie wstawił. Jeśli chodzi o różnicę w jeździe to nie mogę się wypowiedzieć, bo nie jeździłem tym autem przed zmianą, ale wydaje mi się że może auto ma trochę wibracji na biegu jałowym, nie jakieś odczuwalne ale przednia rejestracja wibruje.
Różnica jest odczuwalna przy przyspieszaniu, ale nieznaczna. Biorąc pod uwagę awaryjność i koszty naprawy dmumasówki to w ogóle nie ma co porównywać. Często autoryzowane serwisy proponują montaż zwykłego koła.
koledzy a czy nisko biorące sprzęgło może mieć związek z padającą dwómasą bo i taką wersję słyszałem różnica cenowa w porównaniu do zwykłego jest chyba sporawa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum