Witam.
Po wymianie fitra paliwa i przepłukaniu starego stwierdziłem że jest kilkanaście opiłków, zajrzałem do baku i tam też są. Silnik działa prawidłowo, na razie brak objawów.
Wydaje mi się że to z pompy CR 22100-0R040 (294000-0710) DENSO.
Pompa pójdzie do regeneracji, układ do czyszczenia. Jak prawidłowo wyczyścić układ paliwowy.
Przerabiał ktoś podobny temat.
[ Dodano: 2025-03-26, 20:08 ]
Ogólnie to podobno te pompy nie opiłkują, co najwyżej czasami pompa ssąca, ale głównie jak już to opiłkami stalowymi. Pod spodem pompy jest korek na imbus 5mm i tam jest sitko, moim przypadku było czyste. Przypuszczalnie zatankowałem opiłki, głównie są to grubsze wiory brąz lub miedź.
Ogólnie to podobno te pompy nie opiłkują, co najwyżej czasami pompa ssąca, ale głównie jak już to opiłkami stalowymi. Pod spodem pompy jest korek na imbus 5mm i tam jest sitko, moim przypadku było czyste. Przypuszczalnie zatankowałem opiłki, głównie są to grubsze wiory brąz lub miedź.
_________________ Andrzej - założyciel jako pierwszy, największy, znany forum Avensisklub.PL.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum