Wysłany: 2010-04-13, 19:43 [Avensis T22] t22 2.0 td nowy nabytek-czy powinieniem się ma
witam, w sobote kupilem ave z 1999 roku, kombi (2.0 td) wszystko extra...odpala na dotyk, silnik ładnie cyka....
Martwi mnie jedynie:(dlatego zwracam się do bardziej doświadczonych)
1. drgania podczas hamowania (wiem tarcze, ten typ tak ma, ALE CZY JAK WYMIENIE TO WSZYSTKO BEDZIE GIT?)
2. silnik na biegu jalowym ma ok830 obr/min-i wtedy całe auto wpada w drzenie, wystarczy troszke podkręcic obroty-np 900 i znow cisza i spokoj? CZY TAK POWINNO BYC?
3. luzy w kierownicy-auto dosłownie plywa-juz sie zaczynam przyzwyczajac, ale początek to byl szok (chcialem oddawac), jak skrecam kierownica w miejscu to slychac co jakis czas stukniecie, jak z kolumny kierowniczej, tuz pod deską rozdzielczą.... JAK SIE TEGO POZBYC wyczytalem cos o jakims samrze...??
aha i spalila mi na odcinku 500 km-wiekszość trasa-7,3l/100 CHYBA TROCHE PRZYDUZO, CO?
DZIEKI I LICZE NA POMOC, tych którzy wiedza wiecej niz ja...
tak, czytałem to już wcześniej (przejrzalem prawie cale forum), tylko kiedy slysze, ze wszyscy sie z tym borykaja to sie zastanawiam czy te nowe tarcze tez momentalnie sie nie przegrzeja i znow bedzie lipa, wczesniew w polo jak tarcze zaczely szaleć, to je wymienilem i spokoj... nikt nie mowil o jakiejs wadzie seryjnej...
dzieki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum