Typ: Avensis T25
Silnik: 1.8 16V benzyna
Rok: 2007
Nadwozie: Sedan
Wysłany: 2024-03-16, 18:35 [Avensis T25] Kierunkowskazy nie działają, działają awaryjne
Cześć,
w mojej T25 nie działają kierunki (oba, nie świecą, nie "cykają", nie pali się i nie miga kontrolka), ale światła awaryjne działają prawidłowo (cyka, światła świecą, kontrolka miga). Sprawdziłem manetkę: rozebrałem, wyczyściłem i sprawdziłem miernikiem: suwak zwiera styki (nie sprawdzałem na złączu, bo nie wiem które to piny). Gdzie idą przewody od kierunków? Na przycisk awaryjnych? Na przerywacz? A może przekaźnik)?
Typ: Avensis T27
Silnik: 1.8 Valvematic
Rok: 2009
Nadwozie: Wagon Pomógł: 1 raz Dołączył: 13 Maj 2020 Posty: 265 Skąd: Kraków
Wysłany: 2024-03-18, 15:12
rozebrales manetke i nie wpadles na pomysl przedzwonienia na ktore piny wychodzi sygnal?
wychodzi na to ze nadal nie wiesz czy manetka jest sprawna
na all..... najtansza uzywana 15zł +KW czyli jakies 25zł sobie kup podepnij i bedziesz mial wiedze
manetka daje tylko sygnal, w pudle pod kierownica jest elektronika ktora steruje kierunkami
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum