Wysłany: 2023-10-31, 20:01 [Avensis T25] Avensis kilka pytań
Witam, ostatnio zakupiłem Avensis T25 kombi 1.6 2006. Mam kilka pytań m.in w instrukcji przeczytałem że lepiej rozgrzewać silnik na jeździe niż na luzie na postoju przed jazda. Czy to prawda? Kolejna kwestia to jaki jest prawidłowy zakres obrotów po rozgrzaniu silnika? Chciałbym również zapytać jaka jest przewidywana żywotność łańcuszka rozrządu ponieważ poprzedni właściciel powiedział że nie zmieniał, ale silnik nie jest głośny co by nie sugerowało wymianę. Czy da się to sprawdzić na kompie za pomocą OBD?
1. To co pisze w instrukcji producenta jest zawsze prawdą
2. ok. 800 obr/min
3. trwałość dożywotnia silnika, długości łańcucha nie można sprawdzić za pomocą OBD
1. To co pisze w instrukcji producenta jest zawsze prawdą
2. ok. 800 obr/min
3. trwałość dożywotnia silnika, długości łańcucha nie można sprawdzić za pomocą OBD
2) u mnie na postoju jest między 800 a 600 czyli wychodzi ze 700, to jakaś znacząca różnica ktora powinienem się martwić? Czasami też delikatnie się waha w dół do 600.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum