Pacjent - Avensis T27, 2,0 benzin, 2009 rok produkcji.
Od paru miesięcy zauważyłem pogorszenie jazdy moim Ave... Po rozgrzaniu silnika (na zimnym jest OK), na jałowym biegu lub po wciśnięciu sprzęgła czasami rosną same z siebie obroty, czasami zdarza się, że po zatrzymaniu się i wrzuceniu na luz, samochód przez kilka sekund utrzymuje obroty na poziomie 1,5-2k i później spadają poniżej 1k i jest OK.
Po odpaleniu gasną wszystkie kontrolki, w trakcie jazdy nic się nie zapala na desce. Auto też tak jakby miało mniej mocy...
Podłączyłem pod komputer i pokazał się błąd P1047. Błąd usunięty, po przejechaniu ok. 2000 km podłączony ponownie - zero błędów. Niestety objawy zostały...
2 mechaników odmówiło zajęcia się tematem, jeden powiedział - cytuję "znam problem, każde 2,0 z roczników 2009-2011 tak ma, koszt naprawy 10 tysięcy złotych, auto po 5 dniach do odbioru"
Przeczytałem mnóstwo tematów, na polskich i zagranicznych forach, wszędzie gdzie czytałem te objawy są połączone albo z kontrolkami na desce albo z trybem awaryjnym albo że auto w ogóle przestało jeździć...
Prośba o poradę co z tym można zrobić... W miesiącu przejeżdżam ok. 1500-2000 km także nie chciałbym kiedyś skończyć na lawecie setki kilometrów od domu...
Cześć,
Na forach ludzie przerabiali temat naprawy jednak zawsze bez powodzenia.
Używka, pytanie ile posłuży.
Najtaniej będzie zamówić z Japonii przez eBay.
Wymienić w warsztacie i pojechac na programowanie do ASO.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum