Mam mocno wytartą szklankę pompy paliwa wysokiego ciśnienia w avensis II T25 2.0 147KM benzyna 2003r silnik 1AZ-FSE. Do tego wytarła się również mocno krzywka wałka rozrządu napędzająca tę pompę. Jako że pompa jest nieregenerowalna (tak przynajmniej wszystkie zakłady zajmujące się regeneracją pomp twierdzą) to chciałbym zakupić tę szklankę z aliexpress z Chin. Mój oryginalny numer pompy to 23100-28031, natomiast na aliexpress znajduję podobne geometrycznie o numerach 23100-28032 oraz 23100-28040. Czy mogę użyć którejś z nich jako zamiennika?
Drugie pytanie dotyczy napawania krzywki wałka rozrządu, czy znacie jakiś zakład profesjonalny, który podjąłby się regeneracji takiej krzywki. Najlepiej województwo łódzkie albo śląskie. Do dwóch większych w Polsce z google wyszukiwarki dzwoniłem to twierdzą, że japońca zregenerować nie potrafią.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum