Wysłany: 2022-01-16, 21:52 Brak poziomowania reflektorów przełącznikiem
Panowie w Ave D4D z 2006 r (przed liftingiem) wysiadło poziomowanie reflektorów przełącznikiem. Sytuacja była taka, że na początku w prawej lampie, więc myślałem, że coś w wtyczką która jest podłączona do silniczka poziomowania. Jak nią zacząłem ruszać, a potem sprawdziłem czy pomogło, to okazało się, że w lewej lampie też przestało działać. Macie jakiś pomysł co może być przyczyną itp.?
Rav42, wypnij wtyczkę od silniczków i sprawdź czy masz napięcie gdy uruchamiasz regulację góra-dół. W ten sposób wyeliminujesz usterkę na wiązce.
Jeśli napięcie jest, to na włączonym tylko zapłonie (silnik nie chodzi) uruchomisz światła i ktoś będzie w tym czasie regulował wysokość, a Ty nie usłyszysz pracy silniczków - to są przepalone. W innym wypadku miałbyś chrobotanie plastikowych kół zębatych, co raczej samo z siebie nie powinno się rozpaść.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum