Wysłany: 2020-06-26, 09:13 [Avensis T25] Problemy z geometrią po regeneracji maglownicy
Witajcie drodzy forumowicze. Trapi mnie taki oto problem
Pewnego pięknego ranka przywitały mnie trzaski dochodzące z układu kierowniczego po wizycie u mechanika obstawił maglownicę. Jako że nie chciał sam brać na klatę regeneracji, auto oddałem do zakładu który się w tym specjalizuje. Magiel (elektryczny) zregenerowali do tego nowe drążki monroe + końcówki moog.
Wrażenia z jazdy:
- konsekwentnie auto ściąga w lewo
- kierownica lekko przekrzywiona w prawo
- brak jakichkolwiek luzów czy odgłosów
- wiem że auto nie jest nowe ale zaczęło reagować na ruchy kierownicą aż za nadto (dotknięcie kierownicy palcem w jedną czy w drugą już powodowało zmianę kierunku jazdy, jednak po kilkudziestu metrach i tak jechał w lewo)
Zbieżność poprawiali 3 razy bez jakichkolwiek efektów, rozkłądają ręce. Jako że ktoś tam smarował na tą firmę że nie potrafią ustawić zbieżności pojechałem jeszcze na pełną geometrię 3D do konkurencji efekt regulacji:
- Auto ściąga jak szalone w prawo
- Kiera skrzywiona w lewo (Na własne oczy widziałem jak blokował w poziomie zero)
To są wyniki
Załamuję ręce. Wszystkie tuleje, sworznie wymienione 6000km temu przed tą całą sprawą z maglownicą auto jeździło prosto jak po szynach) Co byście radzili? Co mogło pójść nie tak? Wracać tam zostawić auto u domagać się by jechało prosto do skutku? Ładować kasę dalej i diagnozować gdzie indziej?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum