Mam pytanie do użytkowników benzynowych Avensis T25 1.8 po lifcie - jakie zużycie oleju posiadają wasze auta. Da się przejeździć 15 tysięcy bez dolewania?
Podobno w wersjach przed liftem silniki zużywały bardzo duże ilości oleju, nawet 1l na 1000km. Czy w wersji po lifcie problem ten wyeliminowano?
Obecnie posiadam Avensis T22 diesel D-4D z 2001r i od 4 lat po wymianie uszczelniaczy zaworowych, nie ma konieczności dolewania oleju między wymianami gdyż stan maksymalnie spada do 1/4 na bagnecie.
Typ: Avensis T25
Silnik: 1.8 16V VVTi benzyna
Rok: 2007
Nadwozie: Sedan Pomógł: 1 raz Wiek: 42 Dołączył: 30 Sty 2013 Posty: 28 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-10-31, 11:24
Mam t25 1.8 VVTI po lifcie zagazowaną. Niedawno stuknęło 100k na gazie, na razie nie dolewałem wogóle oleju. Wymieniam co 13-15k km olej. Jak bierze to ilości niezauważalne dla mnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum