Jak sprawdzić czy to wina rezystora ,jeśli czasami nawiew działa a czasem nie ,albo działa na mniejszych obrotach ? Jak się do niego dostać ? Znalazłem wtyczkę pod wentylatorem ale nie jestem pewien czy to jest do rezystora , a jeśli to jest to ,trzeba chyba rozebrać obudowę dmuchawy ? Jak wyjąłem wtyczkę ,dmuchawa nie działa .Może fotkę ? We wtyczce są 2 piny .Czy nimi idzie zasilanie na silnik dmuchawy ,czy w szereg do rezystora ,a jeśli to drugie to czy można zewrzeć te dwa piny i wtedy dmuchawa powinna działać ze stałą prędkością ?
[ Dodano: 2018-08-30, 18:03 ]
.Rezystor wymieniłem ,ale dalej to samo . Nie zawsze działa nawiew. Na wyświetlaczu pokazuje ,że skala się zmienia w miarę pokręcania ,ale cisza.Innym razem ,działa bez problemu . Pod silnikiem dmuchawy są dwa przewody ,połączone tak ,że wydaje się jak by w miejscu ich połączenia było jakieś urządzonko np. jakiś czujnik temperatury . Czy jest możliwe ,że faktycznie jest tam termometr (albo inna elektronika) ,która może w określanych warunkach ,wyłączyć lub nie włączyć dmuchawy ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum