Wysłany: 2018-05-04, 19:46 [Avensis T27] Jak to jest z dieslem?
Mam Toyotę Corollę z silnikiem benzynowym, muszę przyznać że jest straszny muł, wyprzedzanie to za każdym razem adrenalina, a że chcialbym zmienić na większego japońca spod znaku T to wolałbym diesla.
Jak to jest z silnikami diesla w Toyotach Avensis III około 2015 roku? Który wybrać, bo trochę się naczytałem o awaryjności i wysokich kosztach napraw...
[ Dodano: 2018-05-20, 19:43 ]
Dzięki za czytanie, szkoda że nie wpadła żadna odpowiedź.
Diesle w avensisach od 2015r. sa z BMW. Sprawdzony motor. Podejrzewam ze w 90% do przebiegu 150tys nie bedziesz robil nic poza standardowa eksploatacja.
Typ: Inne
Silnik: Inny
Rok: 1998
Nadwozie: Limuzyna
Wysłany: 2018-12-05, 23:18
posiadam diesla 1.6 w wersji premium
bardzo fajne auto, wzorowo przyspiesza, nie ma problemu z wyprzedzaniem, spalanie jest smiesznie niskie.
posiadam taka na sprzedaz.
https://www.otomoto.pl/of...e-ID6Buoii.html
Jeździłem avką z 2014 roku z silnikiem diesla. Sprzedałem z przebiegiem prawie 260 tysięcy. Jak dbasz o auto, wymieniasz olej co 10-12 tys., reagujesz na niepokojące sygnały auto "odwdzięczy się". 2014 był ostatnim rokiem montowania silników D4D 124 kM. Silnik jest bezawaryjny. Kompletnie nic się nie działo przez okres eksploatacji. Opinie o silnikach BMW są różne. Pewnie zależy to od dbałości przez właścicieli. Moja avka była z silnikiem na łańcuchu rozrządu. Jeśli diesel to właśnie ten a nie z silnikiem BMW. Ale to tylko moja opinia. Powodzonka Kolego
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum