Wysłany: 2010-03-04, 14:50 [Avensis T25] Ogrzewanie tylnej szyby i lusterka
WItam!
Mam pytanie odnośnie włącznika ogrzewania tylnej szyby, a mianowicie jak go wciskam to nie zapala się kontrolka, szyby i lusterka nie grzeją. Czy to może być bezpiecznik? Jeśli tak to który bo w instrukcji oddzielny odpowiada za szyby a inny za lusterka.
Z góry dzięki za odpowiedź.
Popzdrawiam
Bezpiecziki są ok. Czy może wiecie jak wyciągnać włącznik ogrzewania, ten po cntralnymi nawiewami? Czy to trzeba deskę rozbierać? A może podpięcie pod komputer może coś pomóc?
U mnie zauważyłem że lusterka nie grzeją. czy może ktoś wie jak wymontować je z ramek żeby ich nie połamać to bym sprawdził miernikiem czy to lusterka czy elektryka gdzieś siadła.
:?:
_________________ było Audi A6 C5 2.4 1997
wreszcie T25
lusterka grzeją. winą był bezpiecznik. wymieniony - następnym razem zatrudnie syna(5 lat) zeby zajrzał w bezpieczniki bo prawie skręciłem kręgosłup żeby tam zajrzeć
przydatne jest też lusterko bez niego bym nie dał rady
p.s. troche te lusterka słabo grzeją w moim avensisie
w A6 one chodziły cały czas bez włączników. były tak gorące że jak padał deszcz to były suche i na postoju było widać jak paruje z nich woda - jakby dymiły
wreszcie T25
prenrzyk [Usunięty]
Wysłany: 2011-01-06, 18:45
pawel.s10 napisał/a:
p.s. troche te lusterka słabo grzeją w moim avensisie
w uk nie ma mrozów. mi chodzi akurat o kropki deszczu. dzisiaj włączyłem je na 10 min - tylnia szyba wyschła prawie a na lusterkach kropki dalej są. w instrukcji toyoty wyczytałem że to defoger czyli jak są zaparowane to powinny odparować. w audi to defroster czyli rozmrażacz. jutro sprawdzę termometrem laserowym po 10 min pracy i zobacze ile mają stopni.
wreszcie T25
Typ: Inne
Silnik: 1.6 16V benzyna
Rok: 2020
Nadwozie: Inne Pomógł: 37 razy Wiek: 53 Dołączył: 15 Lis 2009 Posty: 408 Skąd: dd
Wysłany: 2011-01-08, 11:34
sprawdź jeszcze jedno - jeśli masz podgrzewanie przedniej szyby (w "angliku" to będzie chyba na prawo od kierownicy) - taki klawisz z rysunkiem szyby i spiralką na niej - bo jeśli tak to ogrzewanie lusterek włączane jest tym klawiszem a nie razem z ogrzewaniem szyby tylnej.
niestety nie ma ogrzewania przodu. po prawej mam tylko trakcje,lusterka i regulacje świateł, po lewej od kierownicy zaślepione a włącznik koło chwytaka na kubek włącza szybę i lusterka bo są lekko ciepłe jak go włączę
wreszcie T25
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum