Typ: Avensis T25
Silnik: 2.0 16V D-4 benzyna
Rok: 2004
Nadwozie: Sedan
Wysłany: 2017-08-27, 10:37 [Avensis T25] Problem z obrotami rano T25 2.0 D-4
Witam,
Mam taki dziwny objaw z Avką T25
Mianowice rano gdy chcę odpalić, autko dziwnie się zachowuje. Wrzuca go na tzw. ssanie po czym zaraz obroty nagle spadają i zaczyna świrować, telepać budą. Jak chce dodać gazu to obroty zamiast wzrastać doprowadzają do prawie zgaszenia silnika. Wyłączam silnik, włączam ponownie i już zaczyna reagować na gaz, chwilę poświruje, pomryga check-engine i jak lekko się zagrzeje to wszystko mu przechodzi. Później już cały dzień jest dobrze, nawet jak odpalę go po trzech godzinach. Rano próbuje odpalić i znowu ten sam problem...
Zaznaczam, że jak silnik się zagrzeje to wszystko pięknie, ładnie, równo chodzi...
Macie jakieś pomysły, bo kompletnie się na tym nie znam.
Witam kolego wydaje mi się że obroty to sondy na pewno a jeśli chodzi o wypadanie zapłonu to przyczyny mogą być różne na początek wymień sondy i zobaczysz jakie błędy zostaną jeśli jesteś zainteresowany mam i sondy i cewki tel 504496009 lub priv ewentualnie bgk-auto@wp.pl
_________________ Sprzedaż używanych, oryginalnych części Toyoty Avensis.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum