Wysłany: 2017-08-18, 17:14 [Avensis T25] Pomoc w diagnozie - P2002 - Zrzut z Techstream
Witajcie,
ostatnio pojawia mi się błąd P2002. Kilka razy wymusiłem wypalanie DPF przez Techstream jednak pomogło to na 300-500 km.
Co ciekawe jeździłem z podłączonym laptopem do samochodu i zapisywałem różnice ciśnień na DPF. Wyglądała ok. Wszystko niby w normie a błąd powraca.
Pomoże ktoś przeanalizować log z wystąpienia błędu? Dziwi mnie że wyskoczył on przy ujemnej różnicy ciśnień... Nic z tego nie rozumiem.
Dodatkową kwestią są "Target ERG possition" oraz "EGR lift sensor". Te dwie wartości nie powinny się mniej-więcej pokrywać?
Inna sprawa to błąd w monitorze Exhaust Gas Recilculation. Czy jest on spowodowany zapchanym DPFem? Czy może EGR do czyszczenia?
Bardzo proszę o pomoc.
Usuń DPF, zaślep EGR i będziesz miał kłopot z głowy.
Ale jeśli chcesz mieć DPF to możesz spróbować czyszczenia chemicznego, ale to też ci na długo nie pomoże.
Następne rozwiązanie wymienić DPF - ale to koszta.
Ja też wypalałem i starczyło na 3 tyś., teraz po kastracji mam na razie spokój.
Twój wybór , twoja sprawa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum