Mam odczyt z kompa korekcji wtrysków. Czy ktoś się orientuje czy są to prawidłowe wartości
Wtrysk nr 1: 0,2
Wtrysk nr 2: -0,78
Wtrysk nr 3: -1,55
Wtrysk nr 4: 1,50.
Czy jest coś niepokojacego i jakie są max wartości na + i na -
z tego co mi mówili fachowcy to najlepsza korekcja wtryskiwaczy mieści się w granicach od ujemnych wartości do +0.5. z czwartym możesz mieć problem +1.5. od +1.8 kwalifikuja sie do wymiany lub regeneracji. Nie chce mi się wierzyć tylko przy trzecim że masz na -1.55 bo takiej korekcji ponizej zera to nigdzie nie ma. przy nowych wtryskach moze byc i jest idealna wrec gdy ma -0.2
A jaki masz przebieg ?
U mnie jest podobnie przy przebiegu 83 tys. i nie wiem co musiał tankować poprzedni właściciel:
na 3: 1.2
na 4: 1.5
Wiem ze jest firma w Siedlcach chłopaki naprawiają znakomicie nawet denso. Jak któryś mi padnie to naprawie właśnie tam
Ale na razie czuj blues'a!! Bedzie jezdziła tylko tankuj dobre paliwo
korekcje wtrysków sprawdza się po podłaczeniu do komputera na zimnym i ciepłym silniku. Ja sprawdzałem na ciepłym. Co do wartości to rozmawiałem z mechanikiem od diesla i mówił że wartość na trzecim wtrysku jest niepokojąca czyli - 1,55 mówił też że ten wtrysk zaczyna lać. Ja się ineresuje moii wtryskami gdyż moja AV-kA jest troche głośniejsza i to chyba po zalaniu STP do czyszczenia wtryskiwaczy. "chyba sobie wyczyściłem" Niech mi ktoś powie czy na minus to jest zatkany wtryskiwacz czy na plus.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum