Wysłany: 2017-04-07, 06:23 [Avensis T25] T25 po FL kierunkowskaz w lusterku
Witam! Przestały mi świecić 3 diody w kierunkowskazie w lusterku od strony kierowcy. Kiedyś już wymieniałem w salonie ale zaśpiewali sobie 400zł. Teraz ta opcja odpada. Chciałem kupić używkę na allegro ale z tego co widzę, same kierunkowskazy z lusterka są nieosiągalne. Pomyślałem, że kupię używane lusterko i sobie wymienię tylko kierunek (i tak o połowę taniej to wyniesie). Na allegro jest sporo używanych lusterek po FL ale też sporo do wersji angielskiej auta. Stąd moje pytanie: czy te kierunki w lusterku z wersji angielskiej różnią się (chodzi o wtyczkę) od tej polskiej. Pytam, bo słyszę o jakiś lusterkach 5 i 9 pinowych. Niestety, nie znam się na tym.
P.S. Słyszałem, że można rozebrać ten kierunek i wymienić same diody. Czy ktoś może podać, jakie to są diody, tzn. których szukać na allegro bo jest ich tam bez lku?
Z góry dzięki za info.
Typ: Avensis T25
Silnik: 1.8 16V VVTi benzyna
Rok: 2006
Nadwozie: Liftback Pomógł: 2 razy Wiek: 40 Dołączył: 19 Lis 2016 Posty: 42 Skąd: Dobre Miasto
Wysłany: 2017-04-07, 14:30
Z tego co wiem to ilość pinów jest zależna od tego czy lusterko jest składane, podgrzewane, elektrycznie sterowane. A więc jak kupisz od wersji poliftowej to nie powinno być problemu z przełożeniem.
Ale na pewno wypowiedzą się osoby które wiedzą więcej w tym temacie
Świetna lista! Czy to możliwe, że mam opcję składania bez opcji ogrzewania? Czy po prostu nie wiem gdze to ogrzewanie się włącza? 😅
Na pewno ma kierunkowskaz, regulację i składanie. Czyli 9-pin?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum