Wysłany: 2016-02-17, 15:58 [Avensis T25] Przy minusowej temperaturze kierownica się prz
Witam dwa tygodnie temu kupiłem Avensis T25 . Dzisiaj rano pierwszy raz wyskoczył minus jak odpaliłem auto i chciałem skręcić koła to zaczęła w trakcie kręcenia przycinać mi się kierownica . Po dwukrotnym kręceniu w lewo to w prawo przycinanie się skończyło i zaczęła chodzić płynnie co to może być za przyczyna ?? . Mam zacząć się bać ??
Coś przymarzło w maglownicy, a może pasek pompy wspomagania się ślizga. Trzeba byłoby sprawdzic stan płynu wspomagania. Znając życie mógł go ktoś jeszcze ani razu nie wymieniać. Ja staram się wymieniać do drugą wymianę oleju.
Nie wiem czy w dobrym kierunku zmierzam ale jak szukam informacji w necie to wiele osób pisze że to wina krzyżaka znajdującego się przy maglownicy i że to on jest głównym sprawcą przycinania się kierownicy czy to możliwe ??
Panowie u mnie wczoraj to samo, czyli przy ruszaniu na minusie przycina się wspomoaganie ale po chwili jazdy wszystko jest dobrze i kierownica chodzi płynnie. Widzę że już ktoś miał taki problem a jak go rozwiązał?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum