Witam, jestem nowym forumowiczem i bardzo liczę na fachową pomoc. Podczas gwałtownego ruszenia na skrzyżowaniu ( koła wpadły w poślizg, podłoże z kamieni ) i kontakcie z asfaltem usłyszałem głośny trzask i niestety już bez żadnej mocy samoczynnie przejechałem na "luzie" przez skrzyżowanie. Skrzynia automatyczna przy ustawieniu na R i dodaniu gazu reaguje tylko zmianą obrotów natomiast auto stoi w miejscu, po przełączeniu na D i dodaniu gazu, auto też stoi ale słychać zgrzytanie w lewym kole ( prawdopodobnie urwany przegub ). Moje pytanie związane jest z przełączaniem z pozycji D na P słychać głośne zgrzytanie w skrzyni, poza tym, na pozycji P i zwolnionym hamulcu auto się toczy. Czy to tylko objawy urwanego wspomnianego przegubu czy przy tym mogłem uszkodzić również skrzynię?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum