Wysłany: 2015-08-31, 09:03 [Avensis T25] Bład P0420, emulator sondy
Witam,
Od tygodnia borykam się z błedem P0420. Byłem na diagnostyce, skasowaniu błedu i po 200 km wrócił przy spokojnej jezdzie ok 90km/h w trasie sie powtórnie zaświecił. Pojechałem na analize spalin -ok. Oleju nie bieże tzn po zakupie od 03.2015 zrobiłem ok 5-6 kkm i na bagniecie ubyło może z 2-3 mm, a kolena wymiana przypada w 12.2015, także do dej pory może zrobię kolejne 5-6 kkm. Dodatkowych niepokojących objawów brak. Po analizie tematu na forum zdecydowałem sie na montaż tulejki- emulatora
Chciałbym podpytać o rodzaj stosowanej tulejki - emulatora (to ze materiał wykonania mosiądz lub nierdzewka to nie podlego dyskusji). W necie widziałem róznego radzaju emulatory proste , kątowe o róznych średnicach otworu wlotu spalin od 2mm do 4mm. Proszę o poradę osób które montowały coś takiego w silnikach 1,8 jaka będzie najbardziej odpowiednia, na co zwrócić uwagę przy montażu
dzieki zainfo
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum