Wysłany: 2015-08-17, 10:54 [Avensis T25] Kupno toyota avensis vagon Gorlice
Witam jestem pierwszy raz na tym forum i od razu proszę o pomoc. Po oględzinach kilkudziesięciu aut natrafiłem wraz z przyjacielem na ten oto egzemplarz
http://otomoto.pl/oferta/...s-ID6y70xl.html
Właściciel już przy pierwszej rozmowie telefonicznej obniżył cenę . Samochód kupuje mój przyjaciel który kompletnie nie zna się na tym modelu lecz czytał o jego bezawaryjności i wygodzie . Tutaj pada pytanie do użytkowników tego forum czy ktoś z was widzi coś na tych zdjęciach czego taki lajki jak ja nie zauważy ?.
[ Dodano: 2015-08-17, 15:59 ]
Samochód właśnie został sprawdzony , stał na placu w Gorlicach. W rozmowie sprzedający oświadczył jedynie o malowanym błotniku , jak sie okazało on jedyny miał 80 mikronów reszta auta od 250 - 350 , przednia szyba 2006 rok.
Typ: Inne
Silnik: 1.6 16V benzyna
Rok: 2020
Nadwozie: Inne Pomógł: 37 razy Wiek: 53 Dołączył: 15 Lis 2009 Posty: 408 Skąd: dd
Wysłany: 2015-08-18, 07:54
Oglądnijcie ją jeszcze raz Posprawdzaj dobrze słupki
Grubość lakieru orginalnego wahała sie między 115 a 140 mikrometrów.
Z tego co jest dostepne w necie fabrycznie powinno być ok 120 mikro, powyżej 200 to już lakierowanie, 300-400 to szpachla.
W starszych samochodach, które często były szczotkowane na myjniach grubość lakieru może być nawet poniżej 100mikro. Problemem może być wtedy odpadanie fragmentów lakieru po uderzeniach kamykami.
Typ: Avensis T25
Silnik: 2.0 D-4D diesel
Rok: 2008
Nadwozie: Sedan Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Lut 2013 Posty: 59 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 2015-08-25, 18:45
Tanio. Pewnie 100 tys. po przyjeździe do Polski wyparowało (żeby tylko 100). Obejrzyjcie dobrze wnętrze: kierownicę, dywaniki pod pedałami itp. Trzeba sprawdzić czy uszczelka pod głowicą nie przepuszcza płynu bo to wydatek. Grubość lakieru sugeruje, że auto było malowane i szpachlowane a błotnik wymieniony na nowy. Lakier błyszczący? Auto niedawno malowane.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum