Chciałby sie zapytac czy wymienialiscie w avensis filtr paliwa do diesla d4d 116km?
-gdzie ten filtr się znajduje?
-jak odpowietrzyć taki układ po zamontowaniu filtra?
-ile taki filtr może kosztować?
według ksiażki serwisowej/obsługi wymiana takiego filtra jest co 60tys. km
Witaj! W instrukcji masz dokładnie opisane gdzie ten filtr się znajduje i jest jak się odpowietrza. Instrukcja jest dostepna w "pliki avensis". A co do kosztów to nie powiem ci bo jak kupiłem to miałem wymieniony. :lol:
_________________ Jeśli Ci pomogłem to klikaj "pomógł" - tak niewiele za tak wiele
Koledzy ma 126km d4d Avensis i szukałem we wszystkich plikach na temat wymiany samodzielnej filtra paliwa dowiedziałem się tylko tyle by się do niego dostać trzeba zdemontować osłonę filtra powietrza co dalej ? zdemontować cały filtr paliwa i zalać go na nowo proszę krok po kroku bo wiem ze można narobić sobie problemów jak zapowietrzę . Pozdrawia
kajtel68 -- faktycznie troszkę jest roboty z tym filtrem - mam taka samą avke- robiłem to z kolegą. Filtr był tak mocno przykręcony że trzeba było wymontować cała pompkę, dostęp od dołu z użyciem odpowiedniego klucza się nie powiódł. Należy odpiąć od dołu kabelek /pod filtrem/ potem zdjąć filtr powietrza, no i: my musieliśmy demontować pompkę ale może Tobie pójdzie normalnie go odkręcić. Następnie nowy filtr podpiąć kabelki te od dołu, dokręcić na pompie paliwowej od góry kółeczko którym napompujesz paliwo do filtra i sprawa zakończona.
Może chaotycznie napisałem ale tak to było - pozdrawiam i miłej zabawy!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum