Do tej pory znalazłem na forum wiele przydatnych odpowiedzi bez zbędnego pisania nowych wątków ... jednak co do tej sprawy odpowiedzi nie znalazłem więc zacznę nowy wątek.
Mianowicie od jakiegoś czasu mruga mi światełko od "airbag". Początkowo czytałem o problemie z kablem spiralnym w kierownicy jednak diagnostyka wykazała, że wina leży gdzieś indziej.
Staram się to rozgryźć i niby wiem w, którym kościele dzwoni, ale chyba jednak nie do końca. Czy ktoś z was jest w stanie postawić kropkę nad "i" i pomóc rozwiązać mi ten problem ???. A może ktoś z was już miał taki błąd i wiec co zrobić dokładnie. Niby schemat jest sporo z tego rozumiem, ale przyda mi się wsparcie kogoś kto zna się na tym lepiej.
"CIRCUIT DESCRIPTION
The P/T squib (LH) circuit consists of the airbag sensor assembly and seat belt pretensioner (LH).
It causes the SRS to deploy when the SRS deployment conditions are satisfied.
For details of the function of each component, see OPERATION on page RS-2 .
DTC B0138/72 is recorded when a B+ short is detected in the P/T squib (LH) circuit."
Techniczny język i skróty nie pozwalają mi do końca zrozumieć tego tak jak bym chciał.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum