Wysłany: 2014-04-09, 14:55 [Avensis T27] historia pojazdu
Witam. Pół roku temu zakupiłem Avensisa sprowadzonego z Hiszpanii. Jak dotąd - zrobiłem nim ponad 10 tys - i wszystko niby gra.
Tym niemniej chciałbym się dowiedzieć czegoś o przeszłość tego auta, zwłaszcza zagranicznej. Jaki miało przebieg przy sprzedaży, czy było "walnięte", a jeżeli tak - a raczej tak było - to czy mocno itp.
Pisałem maila do toyoty w Hiszpanii, ale nie mogłem się dogadać z panią - napisała, że nie mogą udzielać informacji komuś, kto nie jest właścicielem, na co odpowiedziałem grzecznie, że to moje auto, przesłałem nawet skany dokumentów, w wyniku czego rzeczona pani jeszcze uprzejmiej odpowiedziała, że nie mogą udzielić informacji komuś, kto nie jest właścicielem...;)
Czy jest jakaś możliwość zbadania przeszłości samochodu? Jeśli macie jakieś pomysły, to chętnie skorzystam. Gdybym sam nim jeździł, to w sumie bym to olewał, ale że wożę rodzinę, to się niepokoję czasem, czy np. poduszki powietrzne są sprawne. Kontrolka się świeci, ale...
Jak coś to podaję VIN: SB1BD76LX0E095343
Typ: Avensis T27
Silnik: 2.0 Valvematic
Rok: 2009
Nadwozie: Sedan Pomógł: 46 razy Dołączył: 27 Cze 2011 Posty: 956 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-04-09, 23:13
Do sprawdzenia czy poduszki są sprawne nie potrzebujesz informacji z ASO tylko po prostu trzeba rozebrać wszystko i posprawdzać poduszki, czujniki i komputer.
Samochody z pewną historią to tylko w salonie...i to też nie zawsze bo zdarzają się malowane.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum