Wysłany: 2013-12-04, 08:06 [Avensis T25] Czyszczenie zaworka SCV bez demontazu
Na konkurencyjnym forum znalazlem opis jak przeczyscic SCV bez jego demontazu. Niestety nie bardzo wiem ktory z przewodow jest doprowadzajacym paliwo do filtra. Jesli ktos by mogl podpowiedziec czy to 1,2 czy 3 to bede wdzieczny.
na "tym drugim forum" jest wszystko opisane, a jak skorzystasz z linka w jednej z odpowiedzi to znajdziesz kilka fotek jak to podłączyć.
Niestety kolego ale w linku z odpowiedzi doprowadzenia do filtra sa inaczej uzozone i nie baedzo moge sie w nich polapac. Stad moje pytanie ktory dokladnie w moim przypadku jest doprowadzajacy paliwo do filtra
kolor żółty na zdjęciu to u ciebie nr 3, a kolor czrwony to 2. Masz trochę inną obudowę filtra bo zdjęcia dotyczą T22 ale powinno być tak jak napisałem. Porównaj ze zdjęciem czy wężyk 1 idzie u ciebie w tym samym kierunku co na zdjęciach Piokli (to chyba przewód powrotny do baku) i będziesz miał pewność czy wszystko się zgadza
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum