Wysłany: 2013-08-27, 14:37 [Avensis T25] Mój nowy nabytek :)
Witam jako nowy pragnę przedstawić moje nowe autko
Avka 2.0 D4D Prestige 2003r Salon Polska
Zaraz po zakupie wymienione wszystkie filtry i olej Mobil 10W40
W ostatnim czasie zakupione nowe oponki zimowe Debica Frigo 2
Moje mody :
Czip Box zwiększający moc o 20%
Srebrne ramki na tablice
Diodowe podświetlanie wnętrza
Ciemne szybki
dlaczego myślisz ze pojechałem autko ma już ponad 250tys km wiec jaki olej powinienem mu wlać ??
poczytaj watki o oleju. niektórzy do ponad 400kkm leją pełny syntetyk. ja zalałem na początku castrola 5w30 i po zmianie na mobil esp formula 5w30 silnik przestał aż tak bardzo klekotać, chodzi odrobinę ciszej. w instrukcji samochodu masz napisane w jakich klasach olej musi się znajdować - castrol się nie mieści. nie wiem co było zalane przed tym jak kupiłem samochód - wlałem 5w30 i od wymiany do wymiany schodzi z 3/4 na bagnecie do1/3 stanu (wymieniam co 10kkm). w d4d są przypadki słabego ciśnienia na wałkach a takim olejem dorzucasz swoje i może wystąppić problem. pozdrowienia i szerokości
dzięki kolego za informacje teraz przy wymianie zastanowię się i wrócę do zalecanego,też nie wiedziałem jaki olej był wlewany do czasu kiedy odnalazłem karteczkę z wymiany oleju była pod akumulatorem i tam był lany taki jaki piszesz 5w30 . jeszcze raz dzięki za info pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum