Wysłany: 2013-08-19, 23:03 [Avensis T27] Pierwsza Avka
Witam wszystkich.
Właśnie prawie dołączyłem do Waszego klubu, chciałbym stać się posiadaczem Avensis i chciałbym prosić Was wszystkich o pomoc w zakupie. Moje wymagania są dość ciasno sprecyzowane, jednocześnie nie są jakieś mocno wygórowane - chociaż dość długo zastanawiałem się nad wyborem. Mianowicie - Ma to być Avensis od 2010 r, tylko 1.8 benzyna, czarny, kombi, z przebiegiem poniżej 80 tys i ceną do 60 tys. Oczywiście bezwypadkowe auto. Na chwilę obecną znalazłem tylko to:
http://otomoto.pl/toyota-...-C30267692.html
Może jakieś sugestie, porady, opinie?
Jak chcesz mieć pewność, że auto bezwypadkowe to wejdź na stronę Toyoty, auta używane, teraz widzę tylko 1 auto, które mieści się w Twoich wymaganiach, ale jak ci tak mocno nie zależy na czasie to śledź stronę a może się coś pojawi. Przez zakupem swojej Ave też śledziłem co się tam dzieje i mój wniosek, że jakbym miał kupować w Polsce to tylko tam, cena wyższa około 3tys. ale warto. Ten samochodzik nie mieści się w Twojej kwocie, lecz mi osobiście po lifcie dużo bardziej się podoba, dlatego wklejam link http://www.toyota.pewneau...437#prettyPhoto
Spoko oferta, jak komuś nie jest potrzebne full wyposażenie, ma nawet prawie 2 lata gwarancji.
W sumie 2.0 też może być, nie chcę tylko diesla (mam obecnie i właśnie robię turbinę i intercooler). Autko z linku http://www.toyota.pewneau...437#prettyPhoto fajne, ale przekracza znacznie mój budżet.
Typ: Avensis T27
Silnik: 2.0 Valvematic
Rok: 2009
Nadwozie: Sedan
Wysłany: 2013-08-30, 08:59
Hej.
Podepnę się (jeśli można pod temat)
A co sądzicie o Avensisie z 2010 r. Sedan. Wersja prestige.
Przejechane 24 tys. z silnikiem 2.0 benzyna i automatyczną skrzynią ?
Mam takie na oku (rodzinne koniugacje), za ok.60 tys.
Znam jego historię. Nie bite. Samochód pochodzi od I właściciela, który mało jeździł.
Bardziej interesuje mnie opinia o silniku, bo sporo czytałem i różne głosy.
A że wolno się zbiera ten automat (pytanie co to znaczy wolno ? Nie mam ciśnienia na szaleństwa, ale nigdy nie jeździłem automatem), a że dużo pali w mieście (też co to znaczy ? - obecnie moje picasso łyka ca.9). Jak z awaryjnością tej jednostki ?
Nadwozie: Sedan
Wysłany: 2013-09-04, 11:49
To pewnie dlatego, że komputer wrzuca przy przyspieszaniu od razu wysokie obroty, żeby dać kopa.
A nowe też mają ten "problem"?
I czy to prawda, że skrzynia potrafi przy wyprzedzaniu (np przy 80 km/h) zredukować do dwójki ?
Wtedy pewnie hałas jest niemiłosierny
Nadwozie: Sedan Pomógł: 46 razy Dołączył: 27 Cze 2011 Posty: 956 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-09-05, 00:07
Skrzynia nic nie redukuje bo ta skrzynia nie ma biegów w trybie automatycznym. Hałas jest jednostajny i to jest główny problem.
Każda nowa benzyna i hybryda w jest zestawiana ze skrzynią CVT. Bezsens totalny ale co zrobić. Tylko dizel 2.2 ma klasyczny automat.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum