Witam. Od kilku dni posiadam Avensisa T25, który ma ksenony, ale teraz się zastanawiam czy aby na pewno? Po lewej stronie mam przycisk od spryskiwaczy lamp i jak włączę to wszystko fajnie działa, wyskakuje dysza i spryskuje światła. Tylko teraz moje pytanie, obok mam też ręczne ustawienie tych lamp, regulacja 0-5 czy to normalne? Dodam, że autko sprowadził mój znajomy od Niemca, który kupił je w Danii. Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez flozbi 2013-06-02, 17:35, w całości zmieniany 3 razy
Witam. Dodałem jeszcze zdjęcia lampy. Nie wiem, da się po tym poznać czy jest ksenon, czy nie? Jak ktoś się zna to wielkie dzięki. Wersja jest nieźle wyposażona, ma m.in.: tempomat, podgrzewane fotele, dogrzewanie silnika, alufelgi 17, myślałem, że jak mam spryskiwacze reflektorów to ksenony też są. Tak się zastanawiam po co te spryskiwacze skoro ksenonów może nie być? Niemiec na pewno w takie coś jak przeróbki by się nie bawił, a badanie techniczne niemieckie jest do maja 2014 i już mam przepisane do dowodu. Z góry dzięki za pomoc.
Stań w nocy pod jakąś ścianą.Włącz światła.Ksenon będzie się stopniowo rozświetlał,rozjarzał.Żarówka zwykła od razu będzie świeciła,,pełńą mocą".Możesz jeszcze wyjąć żarówki i zabaczyć jakie to są.
Na obudowie lampy patrząc od góry powinieneś mieć napisane do jakich żarówek/żarników jest ona przystosowana jeśli znajdziesz:
H7 - lampa przystosowana do żarówek halogenowych
D2S lub D4S - lampa przystosowana do żarników ksenonowych
Wysłany: 2013-06-03, 16:00
No w tym przypadku przy ksenonie powinno być D4S...ale tam ksenonów nie ma.
Flozbi...szczególnie z niemieckiego rynku zdarzają się własnie takie egzemplarze niby ze wszystkim i spryskami do H7.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum