Witajcie!
Mam Toyotę Avensis T27 i pojawia się problem z hamulcem postojowym. Auto stoi w garażu, ale mimo wszystko zaciągam hamulec jednakże kiedy zaczynam ustawiać nawigację nagle hamulec puszcza, zaczyna migać czerwona kontrolka ze znaczkiem P i pojawia się komunikat 'parking brake inoperable' i mimo, że naciskam,aby hamulec się załączył to nic się nie dzieje.
Mieliście może takie problemy?Szukałam na forum, ale jeśli temat gdzieś już jest to z góry dzięki za linka
Typ: Avensis T27
Silnik: 1.8 Valvematic
Rok: 2009
Nadwozie: Sedan Pomógł: 1 raz Wiek: 46 Dołączył: 08 Mar 2013 Posty: 6 Skąd: Wielkopolska
Wysłany: 2013-09-28, 20:27
Witam,
Piszesz że jak zaczynasz ustawiać nawigację to pojawia się taki komunikat.
Czy w tym momencie silnik pracuje?
Ja miałem w T27 raz taki przypadek jak akumulator był prawie rozładowany to po ustawieniu wyłącznika zapłonu na ON (święcą kontrolki bez uruchamiania rozrusznika) pojawiło mi się "parking brake inoperable" ze względu na niskie napięcie akumulatora.
Po naładowaniu akumulatora wszystko wróciło do normy.
Jeżeli dzieje się tak przy nie pracującym silniku to może masz niedoładowany akumulator, jeżeli przy pracującym silniku to coś może być uszkodzone...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum