Wysłany: 2013-04-15, 18:27 [Avensis T25] Proszę o ocenę auta
Witam, przymierzam się do kuna auta. Mam kilka typów, kilka modeli różnych marek w tym też Toyotę Avensis II. Auto ma być w benzynie z silnikiem 1,8. Znalazłem jedn niedaleko i proszę Was o ocenę.
Proszę Was też o rozszyfrowanie modelu, czy to jest SOL+ bo chyba nie ma wersji EXCLUSIVE? W danym modelu znajduje się manualne sterowanie klimatyzacją, nie klimatronic?
Cena nie jest raczej konkurencyjna, nie podobają mi się też "drewniane' wstawki ale przyciąga mały przebieg (o ile jest oryginalny).
W 2003r. jeśli się nie mylę nie było wersji EXCLUSIVE tylko HIGH (poprostu inna nazwa, zmieniona dopiero od 2004r.) poza tym to jest najwyżej SOL, bo nie ma skóry i xenonów.
Dokładnie, handlarzyna tylko długopis i pieczątkę zmieniał, a mógł dać do podpisania małżonce ze dwie kratki
Na zdjęciach listewki przerażają tylko ilością ale na żywo to musi wyglądać koszmarnie, da się to na szczęście łatwo sciągnąć.
Auto jak dla mnie ewidentnie odpicowane do sprzedaży
Czy książkę, a dokładniej przebieg mogę sprawdzić w ASO. Toyota prowadzi taką bazę? Jeśli tak to może uda mi się sprawdzić ostatni wpis telefonicznie.
Co do wersji to mam jeszcze pytanie o napis sport na tylnej klapie bagażnika. Fantazja sprzedającego, czy jest taka wersja (różniąca się np. fotelami...)
W opisie auto ma ksenony, ale na zdjęciach nie widzę spryskiwaczy. Jest też niezależne ogrzewanie i czujnik parkowania, czy było to wyposażenie wersji SOL, czy dokładane na prośbę kupującego w ASO? W kaiążce serwisowej jest wpisana wersja EXECUTIVE, hmmm?
Listewki faktycznie nie prezentują się ciekawie, ale faktycznie można je łatwo ściągnąć by nie szpeciły auta.
Co myślicie o cenie (jeśli faktycznie przebieg się potwierdzi)?
Polskie ASO nie ma komunikacji z Zachodnim Mogą mieć jakiś ślad w kompie tylko jeżeli było coś wymienione na gwarancji.Zadzwonić możesz jak najbardziej,ew.zamailować.Niezależne ogrzewanie to jest tylko dogrzewanie zimnego silnika,żadne webasto.Ksenony mogą być dołożone chińskie zestawy z Allegro,albo był wymieniony zderzak.Wyposażenie takie było chyba w wersji Sol.Poszukaj na forum były gdzieś opisy wyposażenia poszczególnych wersji.
Jak zwał,tak zwał.Wersja dość dobra.Przebieg mało realny.
Masz w ksiazce wszystkie dane samochodu i kontakt do serwisu w niemczech. wysmaruj jakiegos maila z prosba o potwierdzenie przebiegu w ksiazce, moze akurat trafi on na kogos kto odpisze
Masz w ksiazce wszystkie dane samochodu i kontakt do serwisu w niemczech. wysmaruj jakiegos maila z prosba o potwierdzenie przebiegu w ksiazce, moze akurat trafi on na kogos kto odpisze
Tak też rano zrobiłem, w książce znalazłem serwis Toyoty i hmmm... serwis VW i do obydwu wysłałem rano maila. Dodatkowo napisałem do serwisu w Polsce. Teraz czekam na odpowiedź.
Dostałem odpowiedź z ASO z Niemiec:
"Hallo Herr xxx
im Juli 2004 wurde beim Kilometerstand von 5900 km das Kombiinstrument
getauscht. Sie müssen also zu den 71234 km noch 5900 dazu rechnen. Das
sollte aber auch in Ihrem Serviceheft au den hinteren Seiten eingetragen
sein, genau wie der Motorwechsel im Dezember 2010 bei 56500 km.
Mit freundlichen Grüßen
Autohaus Daßlitzer Kreuz, J. Schenkel "
tłumacząc:
W lipcu 2004 przy przebiegu 5900 km został wymieniony zestaw wskaźników (licznik). Należy więc doliczyć jeszcze 5900 do 71234 km. To powinno też być wpisane w książce serwisowej na tylnej stronie, podobnie jak zmiana oleju w grudniu 2010 roku przy 56500 km.
Oczywiście nasz rodzimy salon się nie wysilił:
"Witam
Przykro nam ale nie posiadamy historii serwisowania samochodów sprowadzanych z zagranicy.
Z poważaniem
Karolina Nonas
Koordynator ds. Kontaktów z Klientami "
Typ: Avensis T27
Silnik: 2.0 Valvematic
Rok: 2009
Nadwozie: Sedan Pomógł: 46 razy Dołączył: 27 Cze 2011 Posty: 956 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-04-16, 15:14
Smirnoff07 napisał/a:
czy jest taka wersja (różniąca się np. fotelami...)
Avensis i sport...do tego w 1.8 :lol: Fantazje ma handlarzyna. Fotele masz zwykłe, żaden sport, bo marnie trzymają na zakrętach.
Smirnoff07 napisał/a:
Jest też niezależne ogrzewanie i czujnik parkowania, czy było to wyposażenie wersji SOL, czy dokładane na prośbę kupującego w ASO?
Wszystko za dodatkową opłatą.
kokomo666 napisał/a:
Niezależne ogrzewanie to jest tylko dogrzewanie zimnego silnika,żadne webasto.
Skąd ta pewność? Ułomne webasto było w standardzie w D4D a tu jest benzyna. Jak gość wywalił trochę grosza na to to nie wydaje mi się żeby było tylko podgrzewaniem silnika bo ten grzeje się w mig.
Smirnoff07 napisał/a:
podobnie jak zmiana oleju w grudniu 2010 roku przy 56500 km.
No to do 2010 masz udokumentowany przebieg a później ślad się urywa bo w 2011 nie było przeglądu a w 2012 już VW robił.
Webasto,czyli ogrzewanie postojowe,polega na tym że programujesz sobie np.ma być jutro o 7 rano 20 stopni w kabinie.I tak będzie.Jest programator w kabinie przeważnie sterowany pilotem.Można sobie zaprogramować bez wychodzenia z domu.
Wszystko inne jest tylko dogrzewaniem silnika. Nie słyszałem aby D4D miały webasta,a już w standarcie nigdy....
Jeżeli auto w jednych rekach robiło niecałe 10k rocznie,to raczej wątpliwe że przez ostatnie 2 lata było inaczej.
Schwefel nie denerwuj sie, kolega nawet nie dostrzega, że nie obracamy sie dookoła D4D tylko VVTi
Schwefel napisał ,,Skąd ta pewność? Ułomne webasto było w standardzie w D4D a tu jest benzyna. Jak gość wywalił trochę grosza na to to nie wydaje mi się żeby było tylko podgrzewaniem silnika bo ten grzeje się w mig."
Więc jednak obracamy się w D4D.
A twierdzę,że to nie webasto bo Avensis D4D,czy D4 nie ma webasta i to tym bardziej w standarcie,tylko podgrzewacz,co laicy często nazywają webastem.Nawet jakby ktoś sobie dołożył takie webasto to byłoby to obfotografowane zw wszystkich stron.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum