Wysłany: 2013-03-22, 11:25 [Avensis T22] paliwo w oleju
Witam wszyskich serdecznie
Mam avensiske verso 2.0 z 2002 roku
Przybywa mi oleju tzn do oleju dostaje się paliwo, najpierw sprawdzili mi wtryskiwacze okazało się że jeden lej, został naprawiony i po sprawdzeniu było ok, po zamontowaniu i 200km problem z paliwem w oleju znowu się pojawił, ponowne sprawdzenie wtrysków i przelewów oczywiście wymiana oleju. Zadowolony odebrałem samochód, lecz moja radość trwała do ponownego wyjęcia bagnetu, znów przybyło oleju, sprawdził mechanik ciśnienie na cylindrach okazało się że na dwóch jest około 14 MPa. rozebrany silnik głowica do naprawy, wymienione zawory - sprawdzona głowica, tłoki pierścienie wszystko ok. Po odebraniu auta problem z paliwem w oleju nadal jest.
Doradźcie co może być przyczyną.
podobno trzeba sprawdzić szczelność podłączenia przewodów paliwowych do wtrysku. Nie mam pojęcia co to ma wspólnego (...) ale sprawdzić czy gdzies nie składuje sie ropa obok wtrysku nie zaszkodzi...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum