Mogę dać namiary kto to robi i sprzedaje bardzo łatwo można samemu zamontować wysyła towar wraz z instrukcą. Ja mam zamontowane już 3 lata, trzeba mu podać tylko na jakich światłach chce się zamontować. Pobierają 30% mocy fabrycznej, same się włączją i po zgaszeniu silnika gasną.Czas włączenia i gaszenia jest ustawiany.
Służę namiarami na gościa.
podepnę się pod ten temat z moim problemem.
Mianowicie kupiłem moduł drl który robi 30% ze świateł drogowych i działają jako dzienne jest to zaawansowany sprzęt cyfrowy :P
Tylko mam problem z zamontowaniem tego gdyż moja avensis jak zrobię blindę długimi zaświecają się też xenony (nie wiem czy tak jest w każdej czy w mojej jest coś pomodzone przez poprzedniego właściciela ;/ I gdy podpinam ten moduł pod drogowe działają na 30% mocy ale zaczyna jarzyć się też lekko xenon (mrugać) jak mam to podpiąć bardzo proszę o pomoc (wiem że są osoby na forum które takie coś już zrobili )
Z góry dziękuję
wrzuć jakiś schemat jak masz podpiete w tej chwili. podejrzewam, ze trzeba dolożyć poprostu diody na zasilaniu drogowych. To znaczy jeśli masz kable od modułu poprowadzone bezpośrednio na zasilanie drogowych to pomiędzy miejscem wpięcia kabla z moduły, a przekażnik drogowych musisz wstawić diodę, żeby prąd, który podajesz na drogowe z moduły nie "wracał" do instalacji. Nie potrafię tego łatwiej opisać
Też myślałem o diodzie prostowniczej tylko zastanawiam się czy jej nie spali?
Podpięte mam w następujący sposób: http://lepard.eu/wp-conte...12/01/010m1.png
Zastanawia się dlaczego przy mrugnięciu długimi (przy blindzie) zaświecają się xenony? Też tak masz?
Dziękuję za pomoc
Mi również przy mruganiu długimi zapalają się mijania, dlatego staram sie tego nie robić
Co do schematu, to tak jak pisałem, dioda powinna załatwić sprawę ale jaka dokładnie powinna być to już nie pomogę
Typ: Avensis T25
Silnik: 2.0 16V D-4 benzyna
Rok: 2007
Nadwozie: Sedan
Wysłany: 2013-05-24, 08:25
Witam
Świetnie opisany na forum sposób zakładania DLR, zdejmowanie zderzaka, podpięcie do instalacji, ale dla aut prze liftem. Po lifcie nie zmienia się sposób montażu, ale z miejscem jest krucho.
Zakładał ktoś z koleżeństwa DLR do sedana po lifcie?
W którym miejscu?
Jakie lampki?
Może ktoś obfotografował?
Niestety nie poradziłem sobie z dziennymi w długich. Moduł sprzedałem koledze do peugeota 407 a ja już mam inną koncepcję w głowie która nie naruszy wyglądu auta a dzienne będą Pochwalę sie jak zrealizuje plan
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum