Wysłany: 2013-02-15, 23:32 [Avensis T27] Zakup nowego auta z salonu. Wybór modelu i wyp
Witam.
Odbyłem dzisiaj kolejną jazdę avensisem:
AVENSIS 1.8 CVT 147KM WAGON PREM+EXECUTIV
W zasadzie jestem zdecydowany na zamówienie samochodu.
Niepokoi mnie jednak komfort podróży pasażerów na tylnych siedzeniach. Otóż wg mnie siedzenia są zbyt płytkie i duża część uda wystaje poza siedzisko. Czy na dłuższych trasach pasażerowie nie odczuwają w związku z tym dyskomfortu ? (w moim mondeo kanapa tylna jest sporo głębsza/dłuższa).
Czy można też otrzymać porady co warto z wyposażenia wybrać ?
Wersja PREM+EXECUTIV ma wszystko co potrzebuję (z nawigacji zrezygnowałem). Tapicerka podoba mi się beżowa ale chyba praktyczniejsza będzie czarna alcantara.
Co do koloru to prawdopodobnie biały.
ps. a może ktoś z użytkowników forum pracuje w salonie i może jakąś fajną cenę na takie auto zrobić ?
pozdrawiam i mam nadzieję że to będzie kolejna toyota u mnie w domu (niedawno zostałem właścicielem YARIS i jest b. fajne)
Zbyszek
Typ: Avensis T27
Silnik: 2.0 Valvematic
Rok: 2009
Nadwozie: Sedan Pomógł: 46 razy Dołączył: 27 Cze 2011 Posty: 956 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-02-18, 00:09
W zasadzie to ten pakiet ma wszystko co trzeba, choć mi wybitnie nie leży ta pseudo alcantara i wybrałbym Prestige z pełną skórą, do tego elektrycznie regulowane fotele i kierownica z pamięcią przydaje się jak jest 2 kierowców. Z perspektywy czasu dopłaciłbym do czujników przednich, bo ciężko wyczuć koniec zderzaka.
ultracomp [Usunięty]
Wysłany: 2013-02-21, 18:54
Dzięki za uwagi.
Zamówiłem w sobotę auto. 1.8 benzyna/automat Prestige Executive (w Kielcach, zgadza się automatów z 2012 już nie było), dorzucili mi parę rzeczy gratis no i cenę flotową bo w ciągu pół roku to drugie nowe auto w tym salonie.
Avensiska będzie pod koniec kwietnia - wrzucę fotkę bo w momencie odbioru stanę się pełnoprawnym członkiem forum
Dzięki za uwagi.
Zamówiłem w sobotę auto. 1.8 benzyna/automat Prestige Executive (w Kielcach, zgadza się automatów z 2012 już nie było), dorzucili mi parę rzeczy gratis no i cenę flotową bo w ciągu pół roku to drugie nowe auto w tym salonie.
Avensiska będzie pod koniec kwietnia - wrzucę fotkę bo w momencie odbioru stanę się pełnoprawnym członkiem forum
Ja na zamówione autko (2 autka) z moim wybrzydzaniem wersji z poprzedniego rocznika czyli 2012 czekałem 7 dni 1,8 multidrive z navi, kamerką cofania , 8 czujnikami ale z alcantarą.....
Jedyne co nie przeraża to spalanie , przesiadłem się z dwulitrowego diesla i na razie jest tragedia
Typ: Avensis T27
Silnik: 2.0 Valvematic
Rok: 2009
Nadwozie: Sedan Pomógł: 46 razy Dołączył: 27 Cze 2011 Posty: 956 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-03-13, 17:10
Tokar napisał/a:
Jedyne co nie przeraża to spalanie
Tzn. ile? 6,5l na emeryckiej trasie, 8l jak się dobrze wyprzedza, 10,5l w mieście to normalne spalanie. W katalogi nie ma co wierzyć, bo u nas więcej się stoi niż jeździ.
Tzn. ile? 6,5l na emeryckiej trasie, 8l jak się dobrze wyprzedza, 10,5l w mieście to normalne spalanie. W katalogi nie ma co wierzyć, bo u nas więcej się stoi niż jeździ.
Spokojna jazda: miasto 11,5l, trasa 8 l. Jak dołożyłem trochę na trasie 8,5-8,7 a w mieście 12,5 l
O 6,5 zapomnij..............
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum