Wysłany: 2013-01-08, 23:06 [Avensis T25] Świszczy/gwiżdże na zimnym - co to?
Witam,
gwiżdży/świszczy tylko na zimnym silniku. Posłuchajcie proszę i proszę o informację co to może być? Tak się dzieje tylko po zapaleniu silnika i trwa ok 2-3 minut. Jak samochód się trochę rozgrzeje to przestaje być słyszalny ten dźwięk. Słychać to tylko wtedy gdy samochód stoi co najmniej 6 godzin. Jeżeli krócej takiego dźwięku nie słychać.
posłchajcie dźwięku - http://vimeo.com/57015300
Czyli nie mam się tego obawiać? Mi powiedzieli w serwisie w Olsztynie że to rolka napinacza na pasku klinowym silnika (nie na rozrządzie). Chcę sie przygotować do wymiany ale teraz zbiliście mnie z tropu.
no to musisz pod maskę głowę wsadzi turbo jest z tyły silnika pomiędzy grodzią a silnikiem napinacz paska po lewej stronie silnika więc różnica będzie... chociaż na 99% to turbo... jestem w czasie poszukiwań Ave dla siebie i powiem że teki gwizd turbo zauważyłem tylko w niektórych więc nie wiem czy to do końca jest prawidłowe
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum