Wysłany: 2012-11-28, 17:41 [Avensis T25] coś się dzieje z prawym xenonem
Panowie
zauważyłem od kilku dni , że prawy reflektor świeci jakby bardziej różowo fioletowym światłem
Proszę o poradę:
1. regeneracja mnie czeka i czyszczenie soczewki?
2. zakup żernika ds4?
3. Jeśli zakup to co polecicie i za jakie pieniądze?
Typ: Avensis T27
Silnik: 2.0 Valvematic
Rok: 2009
Nadwozie: Sedan Pomógł: 46 razy Dołączył: 27 Cze 2011 Posty: 956 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-11-28, 19:09
Według instrukcji to tam jest D2S. Dopiero po lifcie zmienili na D4S.
Zmiana temperatury barwowej to wynik zużycia się żarnika, tu regeneracja nie ma nic do rzeczy.
Niezależnie od wymiany żarników możesz też oddać reflektory do regeneracji jak słabo świecą.
Ja we wrześniu kupowałem dokładnie te żarniki od dokładnie tego sprzedawcy
http://allegro.pl/osram-x...2821449446.html
Narazie cały czas święcą, nawet bardzo dobrze świecą, a przynajmniej lepiej niż stare z tym, że nie wiem co miałem wcześniej wsadzone, bo na żarniku nie widać żadnej nazwy.
Mam pytanie.
Naczytałem się różnych komentarzy dotyczących oświetlenia szczególnie lamp przednich
halogenowych, ksenonowych przerabianych itp. Znalazłem wykazy oznaczeń lamp homologowanych. Sprawdziłem w moim aucie T-25 i na szybie niczego nie zauważyłem.Czy te oznaczenia są gdzieś w innym miejscu czy też mam jakieś produkty z dalekiego wschodu o czym do tej pory nie wiedziałem, bo jestem drugim właścicielem.
Z góry dziękuję za wyjaśnienie problemu.
Kazimierz.
Mam pytanie.
Naczytałem się różnych komentarzy dotyczących oświetlenia szczególnie lamp przednich
halogenowych, ksenonowych przerabianych itp. Znalazłem wykazy oznaczeń lamp homologowanych. Sprawdziłem w moim aucie T-25 i na szybie niczego nie zauważyłem.Czy te oznaczenia są gdzieś w innym miejscu czy też mam jakieś produkty z dalekiego wschodu o czym do tej pory nie wiedziałem, bo jestem drugim właścicielem.
Z góry dziękuję za wyjaśnienie problemu.
Kazimierz.
w czym problem? chcesz wiedzieć do jakich źródeł masz homologacje w reflektorach?
Typ: Avensis T25
Silnik: 1.8 16V VVTi benzyna
Rok: 2007
Nadwozie: Sedan Pomógł: 2 razy Wiek: 44 Dołączył: 25 Paź 2012 Posty: 30 Skąd: Kraków
Wysłany: 2012-11-30, 16:56
NIE KUPUJCIE ZAMIENNIKÓW NA ALLEGRO!!!
Piszę to z własnego doświadczenia jak i z doświadczenia wielu użytkowników.
"Ksenony: chińskiego pochodzenia (np D2S za 40 zł) mają o wiele wyższą temperaturę pracy, co przekłada się na mega szybkie wypalanie odbłyśników w reflektorach.
To bardzo złudna oszczędność, gdyż jeden żarnik potrafi załatwić reflektor na cacy - oszczędzisz 100 zł, a po 2 latach będziesz musiał wyłożyć na regenerację odbłyśników lub nowe reflektory.
Naprawdę warto kupić Philipsa - taki oryginalny PHILIPS D2S kosztuje ok 140-180 zł i żarzy ładnych kilka lat.
_________________ Pozdrawiam
Rufus
Jeśli moja wypowiedź okazała się pomocna, kliknij POMÓGŁ - to nic nie kosztuje
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum