Witam, jestem nowy na forum. Mam małe pytanko związane z T27
Auto nie ma jeszcze roku, tymczasem przy pierwszej wymianie kół w kwietniu przy dokręcaniu kół ukręcili szpilkę - wtedy mówię, cóż zdarza się. W piątek zmieniałem koła na zimowe, przy dokręcaniu sytuacja się powtórzyła. Dodam, ze używali klucza dynamometrycznego? WTF? Z czego te szpilki są robione? z modeliny? Ktos ma może jakies doświadczenie w tym temacie?
Proszę używać prawidłowego nazewnictwa tematów oraz predefiniowanych tagów (0x4B25A)
_________________ co mnie nie zabije to mnie wzmocni
na 99% wada materiałowa, na następna ywmiane jade za szpilka zapasową albo dwiema...Najbardziej męczy mnie pytanie, czy mi kiedys koło nie odpadnie przez to.........
_________________ co mnie nie zabije to mnie wzmocni
W T25 też ukręciłem szpilkę dokręcając koło jedna ręką bez większego oporu gdy w oplu stoję na kluczu.Szpilki to słaby element i dlatego mam 4 na zapas bo nigdy nie wiadomo co się wydarzy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum