Wysłany: 2012-11-16, 09:18 [Avensis T25] Czy nie będę załował? opłaca się zakup?
Witam. Ostatnio zachorowałem na Avensisa II z roku 2007 i chętnie bym wymienił swojego "staruszka" na ten model. Auto znalazłem na allegro i dlatego troszkę się boję. Wszystko wygląda super, nawet aż za bardzo, dlatego może ktoś na to wszystko spojrzy z "chłodną głową". Wyposażenie bardzo bogate: skóra wentylowana (biała wygląda super), nawigacja w konsoli centralnej, tempomat, podgrzewane fotele przednie, sensory deszczu i zmroku. Czego chcieć więcej...W dodatku rzadko spotykany kolor lakieru-ciemny bordo. Widzicie może jakieś minusy? Z góry dziękuję za opinie i pozdrawiam.
http://moto.allegro.pl/av...2769770737.html
Z kąd sprowadzona,czy jest książka serwisowa,bo kierownica wytarta bardziej jak w mojej po 215 000.Siedzenie kierowcy też trochę wymęczone.Auto chyba jest do opłat celno-skarbowych.A tak to fajna....
Zapytałem Sprzedawcę i samochód jest sprowadzony z Niemiec a kwota podana jest razem ze wszystkimi opłatami. Tylko teraz zastanawiam się nad tą wytartą kierownicą.... bo drążek zmiany biegów, gałka widzę, że jest jak nowa....
Jeżeli ma książkę to może przśle na maila ostatni wpis ze stęplem,albo poda numer tel.do serwisu.No i vin oczywiście Zadzwonisz ,albo zamailujesz i powinni potwierdzić,lub nie.Mam takie przeczucie,że nie spełni Twojej prożby.
Typ: Avensis T27
Silnik: 2.0 Valvematic
Rok: 2009
Nadwozie: Sedan Pomógł: 46 razy Dołączył: 27 Cze 2011 Posty: 956 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-11-16, 19:28
flozbi napisał/a:
gałka widzę, że jest jak nowa....
Bo jest nowa. Gałka jest od Aurisa/Avensisa T27. T25 miał inną, imho wygodniejszą.
Kiera zjechana jak po co najmniej 200tys.km, gałka to potwierdza, więc licznik kręcony, pytanie o ile.
Typ: Avensis T25
Silnik: 1.8 16V VVTi benzyna
Rok: 2007
Nadwozie: Sedan Pomógł: 2 razy Wiek: 44 Dołączył: 25 Paź 2012 Posty: 30 Skąd: Kraków
Wysłany: 2012-11-16, 23:01
kokomo666 napisał/a:
Jeżeli ma książkę to może przśle na maila ostatni wpis ze stęplem,albo poda numer tel.do serwisu.No i vin oczywiście Zadzwonisz ,albo zamailujesz i powinni potwierdzić,lub nie.Mam takie przeczucie,że nie spełni Twojej prożby.
Tak jak kolega napisał, jeśli ma książkę serwisową prowadzoną w Nemcowni, a w zasadzie 5 latek powinien mieć, to możesz potwierdzić wszystkie wpisy.
Ja tak sprawdzałem Hondę Accord, spisałem sobie nazwę i adres serwisu, zamailowałem po angielskiemu (niemieckiego nie znam) pisząc, że chcę kupić ten samochód w Polsce i proszę tylko o potwierdzenie czy pojazd o tym VINie był serwisowany w tym i tym serwisie i przy takim przebiegu. Dostałem potwierdzając odpowiedź. Niestety w ten sposób nie dowiesz się nic o historii serwisowej, gdyż w niemcowni tak działa ochrona danych osobowych, że nie powiedzą Ci ani słowa, gdyż nie jesteś właścicielem pojazdu.
Multum książek jest podrobionych, więc sprawdzać trzeba.
Powodzenia, bo piękna sztuka jest,
_________________ Pozdrawiam
Rufus
Jeśli moja wypowiedź okazała się pomocna, kliknij POMÓGŁ - to nic nie kosztuje
Przed kupnem mojego avensisa dałem go do serwisu toyoty
na generalny przegląd włącznie z legalem przebiegu(300zł)
Ale jak chcesz go kupić to te trzy stówki nic nie znaczą a masz pewność.
Typ: Avensis T25
Silnik: 1.8 16V VVTi benzyna
Rok: 2007
Nadwozie: Sedan Pomógł: 2 razy Wiek: 44 Dołączył: 25 Paź 2012 Posty: 30 Skąd: Kraków
Wysłany: 2012-11-17, 19:47
niuniu60 napisał/a:
Przed kupnem mojego avensisa dałem go do serwisu toyoty
na generalny przegląd włącznie z legalem przebiegu(300zł)
Ale jak chcesz go kupić to te trzy stówki nic nie znaczą a masz pewność.
No to już chyba podstawa w dzisiejszych czasach...
Niestety z auta z Niemcowni potwierdzą przebieg tylko i wyłącznie na podstawie napraw gwarancyjnych, bo tylko do tej części wpisów dostęp ma Toyota Polska, a więc minimum sprzed 2 lat
_________________ Pozdrawiam
Rufus
Jeśli moja wypowiedź okazała się pomocna, kliknij POMÓGŁ - to nic nie kosztuje
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum