Wysłany: 2012-08-22, 23:07 [Avensis T22] Problem ze wspomaganiem kierownicy.
Witam.
Mam problem ze wspomaganiem kierownicy. Otóż gdy skręcam, kierownica nie odbija z powrotem do prostych kół tylko trzeba ja samemu kręcić, jakby nie było wspomagania. Spotkał się ktoś może z takim problemem? Z góry dzięki
Witam mam ten sam problem. Jestem zielony wiec zadam pare byc moze glupich dla was pytan.
1. Jak sprawdzic ten plyn?
2. Czy moge zrobic to sam tzn. sprawdzic ilosc i dolac nowy?
3. Jezeli tak to jak sie dostac do tego zbiorniczka czy tam czego.
4. No i ewentualnie ile moze kosztowac taki zabieg u mechankika jezeli bedzie dla mnie on zbyt trudny
Witam mam ten sam problem. Jestem zielony wiec zadam pare byc moze glupich dla was pytan.
1. Jak sprawdzic ten plyn?
2. Czy moge zrobic to sam tzn. sprawdzic ilosc i dolac nowy?
3. Jezeli tak to jak sie dostac do tego zbiorniczka czy tam czego.
4. No i ewentualnie ile moze kosztowac taki zabieg u mechankika jezeli bedzie dla mnie on zbyt trudny
Ad 1. Pod maską jest zbiorniczek, na którym jest zaznaczony stan maksymalny i minimalny płynu (zdjęcie poniżej - po powiększeniu powinno być widać czerwoną strzałkę)
Ad 2. Możesz sam sprawdzić poziom płynu, ale nie dolewaj jak nie wiesz co tam było wcześniej wlane
Ad 3. Patrz punkt nr 1
Ad 4. Płyn wymień w całości, wymianę powierz mechanikowi, może trzeba będzie z 2 razy wymieniać żeby przepłukać układ. Koszt takiej wymiany razem z płynem to 80-150zł, zależy od mechanika i jaki płyn wleje. Na płynie nie oszczędzaj
Zbiornik płynu wspomagania.JPG Zdjęcie pobrane ze strony: http://www.flickr.com/photos/53685715@N02/5252664226/
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum