Wysłany: 2012-08-16, 11:05 [Avensis T25] Avensis Verso 116 km. Check i utrata chwilowo
Witam , ostatnio jada pod górke zapalił mi sie check , dodajaz gazu auto nie przyspieszało tylko jechało swoim tempem. Rozpaliłem samochod na nowo , jadac znowu pod górke zapalił sie check i objawy wrocily. Jadąć po normalnej drodze zapalił mi sie raz. Podlaczylem pod komputer, błąd czujnika paliwa. Jakie mogą byc przyczyny? Mechanik mowi , ze moze byc to paliwo słabej jakosci? Co wy na to? Pozdrawiam
Typ: Inne
Silnik: 2.0 D-4D diesel
Rok: 2002
Nadwozie: Inne Pomógł: 16 razy Dołączył: 14 Sty 2011 Posty: 380 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2012-08-17, 09:17 Re: Avensis Verso 116 km. Check i utrata chwilowo
markk napisał/a:
Witam , ostatnio jada pod górke zapalił mi sie check , dodajaz gazu auto nie przyspieszało tylko jechało swoim tempem. Rozpaliłem samochod na nowo , jadac znowu pod górke zapalił sie check i objawy wrocily. Jadąć po normalnej drodze zapalił mi sie raz. Podlaczylem pod komputer, błąd czujnika paliwa. Jakie mogą byc przyczyny? Mechanik mowi , ze moze byc to paliwo słabej jakosci? Co wy na to? Pozdrawiam
jekieś bzdury piszesz, jaki błąd czujnika paliwa? nie ma zadnych czujników paliwa w d4d! podaj numer błędu
tak powiedział mechanik. numeru nie posiadam. Został podpięty pod inny komputer , 2 i 4 wtrysk podaja inne dawke niz 1 i 3. Mam filt paliwa filtrona, kazali go zmienic i zobaczyc czy sie polepszy. Własnie wlałem środek do czyszczenia wtrysków. Na tygodniu zmienie filtr i dam znac.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum