Typ: Avensis T22
Silnik: 1.6 benzyna
Rok: 1998
Nadwozie: Sedan
Wysłany: 2012-08-06, 10:47 [Avensis T22] witam ile oleju do toyoty 1.6 benzynka
witam, to moj pierwszy post jestem lalikiem, i chce prosic o pomoc, kupilem auto, toyote avensis z 1998 roku silnik 1.6 mieszkam w Dublinie, autko ma przejechane 110 mil jaki olej wlac gdyz nie wiem jaki byl, i ile go wchodzi, co warto w Tojsi jeszcze zmienic, bardzo prosze o pomoc wiem ze pewnie bylo tematow mnostwo ale ja szukam i nie widze dzieki za pomoc...
Wysłany: 2012-08-06, 17:27 Re: witam ile oleju do toyoty 1.6 benzynka
jabolsb napisał/a:
witam, to moj pierwszy post jestem lalikiem, i chce prosic o pomoc, kupilem auto, toyote avensis z 1998 roku silnik 1.6 mieszkam w Dublinie, autko ma przejechane 110 mil jaki olej wlac gdyz nie wiem jaki byl, i ile go wchodzi, co warto w Tojsi jeszcze zmienic, bardzo prosze o pomoc wiem ze pewnie bylo tematow mnostwo ale ja szukam i nie widze dzieki za pomoc...
Witam,
w sprawie konkretnego oleju się nie wypowiadam bo to temat rzeka,
odnośnie pojemności układu źródła podają, że tam wchodzi 3L oleju
Ja tez kilka tygodni temu kupilem avke t22 1.6b tylko ze mieszkam w norwegii :p po naradzie z mechanikiem salonu toyoty doszlismy do wniosku ze najlepiej bedzie zalac Castrola GTX - http://www.castrol.com/ca...ntentId=7074465
Bardzo wydluza zywotnosc silnika nawet o 50% a i wg mega wycisza silnik, czasami podczas jazdy nie slychac go wogole tylko sum kol... Polecam ten olej wlasnie )
Taaa cuda na kiju. Pewnie dodaje jeszcze +50% mocy i o 50% zmniejsza spalanie...
Każdy kumaty mechanik wie, że Toyoty nie znoszą Castrola. Do T22 lali fabrycznie Castrola i to był błąd z którego się później wycofali.
zapomniales dodac o przemianie w monster trucka... i nie 50% do mocy tylko 230%... pomysl zanim cos napiszesz bo pisanie bez sensu jest do ... ucha... tak pisza wiec tak mowie a ile w tym prawy nie wiem bo ja tu tylko sprzatam...
Wiesz w Polsce jest wielu cfffaniakow jeden ci powie ze castrol jest blee a drugi mechanik jest jego fanem i ci powie ze jest cudowny... Pytales silnika co o nim sadzi? przypuszczam ze to byl monolog ... byc moze masz racje nie mowie ze nie, ale jak bys to napisal spokojnie o wiele lepiej by to wygladalo
Wysłany: 2012-08-07, 08:23
Taki zalalem, jeszcze jedno pytanko, pod maska mam jeden jakby zaduzo zbiornik, mam standardowo czli zbiornik plynu do spryskiwaczy, hamólcowy, wspomaganie,wyrownawczy do chlodnicy, i jeszcze jeden, do czego on jest, bo nie mam zielonego pojecia?w audi tego nie mialem....hm?
Taki zalalem, jeszcze jedno pytanko, pod maska mam jeden jakby zaduzo zbiornik, mam standardowo czli zbiornik plynu do spryskiwaczy, hamólcowy, wspomaganie,wyrownawczy do chlodnicy, i jeszcze jeden, do czego on jest, bo nie mam zielonego pojecia?w audi tego nie mialem....hm?
Zrób fotę (ale bez osłon) i wstaw w wątku.
_________________ TOYOTA AVENSIS II KOMBI T25 1AZ-FSE 05r. 2L benzyna VVT-i 16V D-4 solo
Spalanie w trasie (100-120km/h) - 6,7L/100km
Spalanie mieszane - 8,6L/100km
Wysłany: 2012-08-10, 09:45
ok, dzis dodam fote, a czy ktos wie jak wymienic filtr paliwa w niej? i gdzie mniej wiecej jest? bo jeden irlandzki mechanik nie wie gdzie sie znajduje....
Ten zbiorniczek jest pewnie od wspomagania sprzęgła.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum